El millor entrepà de l'Estat és català i es menja al Penedès

La primera edició del Campionat d'Espanya d'Entrepans també valora les obres fetes pels establiments barcelonins Cholito Lindo i Kiena

L'Especial Miguelín, seleccionat com el millor entrepà d'Espanya
L'Especial Miguelín, seleccionat com el millor entrepà d'Espanya | Tasqueta Cal Miguelín
Redacció
06 de juny de 2024, 16:25
Actualitzat: 16:30h

La gastronomia catalana està de doble enhorabona aquest dijous. I és que si aquesta jornada coneixíem que els millors xefs del món són els catalans que porten el restaurant Disfrutar, al carrer Vilarroel de Barcelona, fa res també hem sabut que el millor entrepà de l'Estat també és català. Concretament, per menjar-lo, ens n'hem d'anar fins al Pla del Penedès.

Es tracta d'una petita localitat de poc més d'un miler d'habitants a la comarca de Barcelona. Almenys aquest és el resultat de la primera edició del Campionat d'Espanya d'Entrepans, que ha valorat prop de 100.000 obres dels 126 establiments participants i ha recopilat un total de 20.000 vots.

Les 17 comunitats autònomes han tingut representació en el concurs estatal. Segons ha donat a conèixer l'organització, totes elles han triplicat les seves vendes en totes les seves modalitats, és a dir, pel que fa a entrepans gurmet, sandvitx i clàssics. A Catalunya, el rànquing dels tres millors entrepans ha quedat així:

  • Millor entrepà de Catalunya i guanyador del Primer Campionat d'Entrepans de l'Estat: Tasqueta Cal Miguelín, del Pla del Penedès, pel seu entrepà Especial Miguelín
  • Segon millor entrepà de Catalunya: Cholito Lindo, de Barcelona, pel seu Pa amb Chicharrón
  • Tercer millor entrepà de Catalunya: Kiena, també de Barcelona, per la seva boca Schiacciata italiana La Bestial