El microones és un element imprescindible en la societat del segle XXI, la societat de les presses. L'emissió d'ones diminutes, però d'alta intensitat per escalfar el menjar facilita la preparació d'àpats de manera ràpida i, en general, ens facilita la vida. Si bé, cal anar amb compte amb determinats aliments que poden no suportar l'exposició a la radiació i esclatar dins l'electrodomèstic.
La simple existència d'una tapa de plàstic per cobrir els plats dins el microones és un indicador que és normal i habitual que els aliments "saltin". Això es produeix per la interacció amb la radiació que, a diferència de la paella i el forn, escalfa els aliments de dins cap a fora. Així, si l'aliment té un alt contingut en aigua, aquesta s'evapora i busca sortir, amb el resultat d'una explosió.
[noticiadiari]2/267335[/noticiadiari]
Els aliments amb més probabilitats d'explotar són els làctics, els ous durs, les crispetes, les fruites i verdures o la carn processada, per exemple. Que explotin no suposa cap risc per a la salut, però es pot evitar si es tallen en porcions petites, si es remenen -en el cas dels líquids- i perforant els envasos -en el cas del menjar precuinat-.
[plantillavirals]
Per què exploten alguns aliments al microones i com es pot evitar
La radiació escalfa els aliments de dins cap a fora i això fa que reaccionin de manera diferent a com ho farien a la paella o al forn
ARA A PORTADA
Publicat el 13 de gener de 2024 a les 22:15
Et pot interessar
-
Societat El temps d'aquest dijous 31 de juliol: la temperatura comença a pujar però els ruixats no desapareixen
-
Societat Investiguen l'atac amb objectes incendiaris a un centre de menors de Vallirana
-
Societat Un exdiputat del Parlament denuncia discriminació lingüística: «M'ha enviat a la merda»
-
Societat Creix el nombre de persones amb ansietat per sentir-se massa ben pagades
-
Societat Antifrau dona la raó a l'Ajuntament de Barcelona amb la compra de la Casa Orsola
-
Societat Airbnb retira al voltant de 65.000 «anuncis il·legals» que li va requerir Consum