El microones és un element imprescindible en la societat del segle XXI, la societat de les presses. L'emissió d'ones diminutes, però d'alta intensitat per escalfar el menjar facilita la preparació d'àpats de manera ràpida i, en general, ens facilita la vida. Si bé, cal anar amb compte amb determinats aliments que poden no suportar l'exposició a la radiació i esclatar dins l'electrodomèstic.
La simple existència d'una tapa de plàstic per cobrir els plats dins el microones és un indicador que és normal i habitual que els aliments "saltin". Això es produeix per la interacció amb la radiació que, a diferència de la paella i el forn, escalfa els aliments de dins cap a fora. Així, si l'aliment té un alt contingut en aigua, aquesta s'evapora i busca sortir, amb el resultat d'una explosió.
[noticiadiari]2/267335[/noticiadiari]
Els aliments amb més probabilitats d'explotar són els làctics, els ous durs, les crispetes, les fruites i verdures o la carn processada, per exemple. Que explotin no suposa cap risc per a la salut, però es pot evitar si es tallen en porcions petites, si es remenen -en el cas dels líquids- i perforant els envasos -en el cas del menjar precuinat-.
[plantillavirals]
Per què exploten alguns aliments al microones i com es pot evitar
La radiació escalfa els aliments de dins cap a fora i això fa que reaccionin de manera diferent a com ho farien a la paella o al forn
ARA A PORTADA
Publicat el 13 de gener de 2024 a les 22:15
Et pot interessar
-
Societat Ciberatac a Infojocs amb una «quantitat significativa» de dades robades
-
Societat Defensar la llengua ja és cosa de tots: crida a les entitats per adherir-se al Pacte
-
Societat El temps d'aquest divendres 6 de juny: s'estabilitza la temperatura estiuenca entre sol i núvols
-
Societat Què fer aquest cap de setmana a Barcelona i Catalunya: 7 i 8 de juny
-
Societat Barcelona, escollida per acollir un centre d'escala mundial sobre «economia oceànica sostenible»
-
Societat Un fenomen inèdit a la galàxia: neix un planeta gegant a partir d'una estrella diminuta