El famós restaurant El Bulli, propietat de l’icònic xef Ferran Adrià va ser considerat cinc vegades com el millor restaurant del món. L’exquisidesa dels plats i la delicadesa de la presentació feien que aconseguir una taula per fer un àpat en aquest establiment fos complicat i amb menús que podien arribar a costar a prop de 200 euros.
La política de reserves del restaurant era especialment severa. Ferran Adrià va mantenir-se ferm amb aquesta qüestió i no concedia tracte especial a ningú, encara que es tractés de celebritats o polítics. Malgrat tot, Adrià, en una entrevista al diari ABC, ha explicat que hi havia una única excepció: Johan Cruyff. "Amb Cruyff era diferent, l'admirava moltíssim. És l'Steve Jobs del futbol", ha declarat el xef.
La cuina i el futbol tenen punts en comú, la innovació i la creativitat hi juguen un paper important. La qualitat transformadora que caracteritzava Cruyff era, precisament, el que més agradava a Ferran Adrià. El xef ha destacat que la mentalitat del jugador i entrenador neerlandès va provocar un canvi en la lògica del joc que ha deixat empremta en el món del futbol.
Adrià, en aquesta entrevista, ha volgut destacar la seva passió per la feina ben feta i també ha explicat que valorava molt la paciència dels seus clients. Els plats elaborats demanen temps i, per tant, apreciava que aquells qui els tastaven sabessin esperar i fessin la reserva amb marge de temps. "Molts famosos no reservaven perquè no els agradava fer cua", ha explicat.
D’altra banda, ha remarcat que grans estrelles com Pep Guardiola, Xavi Hernández i Txiki Begiristain comprenien la seva filosofia i també havien menjat a El Bulli. Un dels clients que Adrià recorda amb afecte és Leo Messi, que li va demanar una "escalopa napolitana amb tomàquet i formatge", un plat senzill que va despertar la simpatia del xef. "Ens ho vam passar genial", ha admès Adrià.