Retiren un formatge fet i venut a Catalunya per presència de salmonel·la

Cal recordar que la salmonel·losi té com a principals símptomes la diarrea i els vòmits acompanyats de febre i mal de cap

Diferents tipus de formatges
Diferents tipus de formatges | Andra C Taylor Jr / Unsplash
Redacció
07 d'agost de 2024, 16:39

Alerta alimentària per un formatge que s'ha produït i s'ha venut a Catalunya. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), que depèn del Ministeri espanyol de Consum, ha emès un avís per la presència de salmonel·la en aquest producte, del qual se n'ha demanat la retirada immediata.

Concretament, es tracta d'un formatge de pasta tova elaborat amb llet crua d'ovella que es comercialitza sota el nom "Tou Casa Mateu" i que comercialitza l'empresa amb el mateix nom que està situada al Pallars Sobirà. Tots els lots amb data de caducitat vigent estan afectats, en un producte que es comercialitza en un pes de 400 grams.

Les autoritats sanitàries catalanes han donat l'alerta a l'AESAN, que ha explicat que el producte s'ha distribuït a Catalunya i al País Valencià, però tampoc descarta que hagi arribat a la resta de l'Estat. L'alerta ja ha arribat a les autoritats competents amb l'objectiu que es retiri el formatge de tots els canals de comercialització i distribució.

En tot cas, es demana a les persones que ja el tinguin a casa que s'abstinguin de consumir-lo. Cal recordar que la salmonel·losi té com a principals símptomes la diarrea i els vòmits acompanyats de febre i mal de cap. Si s'ha ingerit aquest formatge i es compta amb algun d'aquests problemes de salut, es recomana visitar un centre mèdic de manera immediata.