Una sidra empordanesa s'imposa en un concurs d'Astúries

Mooma Cider obté la millor qualificació en un tast a segues on participaven productors de diversos països | El propietari, Llorenç Frigola, assegura que no s'esperava la victòria

Publicat el 11 de febrer de 2016 a les 17:14
Llorenç Frigola, productor de pomes de Palau-sator (el Baix Empordà), va decidir fa tres anys buscar alguna manera d'aprofitar les fruites amb "defectes estètics que no són tant comercialitzables". Com explica per a NacióDigital aquest horticultor empordanès, el resultat va ser la creació de la marca Mooma Cider, que recentment ha obtingut la millor qualificació en el tast a cegues organitzat per la reconeguda marca de sidra natural Castañón, d'Astúries.

"El nostre enòleg és asturià i sense dir-nos res va introduir el nostre producte en el concurs", declara Frigola. La sorpresa va ser enorme en saber que la seva sidra era la guanyadora en la categoria de "microfiltrades i carbonatades", per davant d'altres procedents de Sud-àfrica, Astúries, Anglaterra, Suècia, Dinamarca o Irlanda. "Lleugera, sense defectes, aromàtica i coherent" són algunes de les definicions amb les que els enòlegs i tastadors participants al tast van definir la seva beguda. 

Mooma Cider és diferent de la tradicional sidra natural. "No s'ha d''escanciar'", especifica Frigola, per apuntar que aquest tipus de producte viu el seu propi auge a països com Estats Units, on està creixent a un ritme del 50% anual. "Com que és baixa en alcohol, sense gluten i 100% natural, hi ha qui s'ho prèn com una alternativa a la cervesa", comenta.