Jordi Pujol trenca el silenci des de Queralbs però no aclareix si compareixerà al Parlament

L'expresident, després d'un dia perseguit pels periodistes, ratifica que "es posa a disposició d'"instàncies jurídiques i tributàries" | Dues funcionàries de l'Agència Tributària es presenten a Queralbs per entregar una citació per declarar

Redacció
07 d'agost del 2014
Compareixença de Jordi Pujol davant dels mitjans
Compareixença de Jordi Pujol davant dels mitjans | TV3
 

Quasi dues setmanes després de la confessió de frau fiscal, Jordi Pujol ha trencat el seu silenci aquest dijous. Ho ha fet des de Queralbs on hi va arribar ahir procedent de la Cerdanya. Al llarg de la jornada ha estat perseguit pels mitjans de comunicació fins que a mitja tarda ha decidit realitzar una breu compareixença de premsa on no ha aclarit què farà.

En aquest sentit no ha deixat clar si compareixerà al Parlament per donar explicacions sobre la confessió que ha tingut diners a l'estranger sense regularitzar durant 34 anys: "Encara no ho he decidit, ja es veurà", ha assegurat. En tot cas, ha indicat que si un jutge el cita a declarar hi anirà. "Si em volen cridar des d'una instància jurídica o tributària hi estic a disposició", ha afegit, una qüestió que ja havia afirmat en la carta de confessió.
 
Es tracta de les primeres paraules de l'expresident català als mitjans després de la seva confessió i ho ha fet des de Queralbs, a l'exterior de la residència propietat de la família de la seva dona, Marta Ferrusola. "Em trobo bé", ha declarat Pujol, que dies abans havia estat a les localitats cerdanes de La Tor de Querol i Bolvir, al temps que ha assenyalat que els últims dies ha mirat "d'estar tranquil".

Després d'arribar ahir a la nit, on ja va ser caçat per Mediaset, aquest matí ha anat a fer un cafè en un bar de poble acompanyat per les càmeres d'aquest grup mediàtic espanyol. En tornar a casa ha ensopegat en uns esglaons sense que s'hagués de lamentar danys majors. A la tarda, a més, se l'ha pogut veure al jardi de la residència de la família Ferrussola abans que sortís per atendre els mitjans concentrats.

Dues funcionàries d'Hisenda es presenten a Queralbs

Aquest divendres, encara amb bona part de la premsa nacional i estatal a Queralbs, dues funcionàries de l'Agència Tributària s'han presentat a Queralbs per entregar a Jordi Pujol una citació per declarar. El mateix Pujol ho ha confirmat als periodistes tot i que no ha volgut fer més declaracions.