La Torre recrea els fets del 22 de juliol a Terrassa a través de Twitter

Dotze personatges històrics piulen ara mateix l'assalt carlí a la ciutat egarenca de l'any 1872

La Torre
22 de juliol de 2012
El 22 de juliol de 1872, segons un gravat de l'època.
El 22 de juliol de 1872, segons un gravat de l'època.
El 22 de juliol de 1872, segons un gravat de l'època.

Avui, 22 de juliol, es compleixen 140 anys de l'assalt a la vila de Terrassa per part d'un grup de carlins. Per explicar d'una manera didàctica i amena què va passar el matí del 22 de juliol de 1872 als carrers de Terrassa, La Torre ofereix ara mateix una recreació dels fets a través de Twitter.

Una dotzena de personatges històrics piulen durant tot el matí simulant els fets de fa 140 anys, amb explicacions i interactuacions entre els protagonistes en missatges de 140 caràcters com a màxim. Un centenar de piulades, entre dos quarts de set del matí i les dotze del migdia, acostaran els usuaris a un dels episodis més significatius de la història local terrassenca.

Per no perdre detall, cal seguir la llista oficial del 22 juliol creada per La Torre o bé seguir cadascun dels personatges. Totes les piulades dels protagonistes, així com els comentaris dels usuaris, es recullen amb l'etiqueta #22J1872.

La recreació dels fets del 22 de juliol de 1872 a través de Twitter és una iniciativa desenvolupada per Albert Prieto , periodista de La Torre , en col·laboració amb el mateix diari. La xarxa social Twitter ja s'ha utilitzat en altres ocasions per recrear episodis històrics, com va fer el Canal 3/24 amb l'Onze de Setembre o EITB amb el bombardeig de Gernika.

Els dotze personatges escollits van viure realment els esdeveniments. Les piulades s'han preparat tot seguint la documentació històrica, premsa local del segle passat, els textos que van deixar Josep Soler i Palet, Jacint Elias, Héber i Baltasar Ragon, i altres articles d'estudiosos contemporanis, com Enric Sanllehí o Joaquim Verdaguer. La recreació combina la història i la tradició del 22 de juliol i elements que ajuden a traslladar a Twitter una explicació entenedora i amena de l'assalt carlí a Terrassa, amb llicències pròpies d'aquest canal però sense perdre'n l'essència.