Francesc Torralba insisteix en educar en llibertat al Rotary

Redacció
17 de gener del 2013
Francesc Torralba, durant la conferència que ha impartit al Rotary Club
Francesc Torralba, durant la conferència que ha impartit al Rotary Club | Rotary
Francesc Torralba, durant la conferència que ha impartit al Rotary Club Foto: Rotary

El Dr. Francesc Torralba, reconegut filòsof i escriptor, ha visitat el Rotary Club de Terrassa per donar-hi una conferència sobre "educar persones lliures". Torralba és doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona i doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya. Actualment és director de la càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull. Ha publicat més de 50 llibres i ha estat guardonat amb diversos premis.

Segons ell, la la llibertat  és "un dret conquerit per les persones, no un dret regalat, és la capacitat de fer eleccions, la capacitat de escollir, de decidir entre més d'una opció”.
Torralba considera que  educar en llibertat vol dir "ajudar als infants i al joves a deliberar, és a dir, que quan una persona està en una cruïlla i ha de decidir quin camí empren, abans de obrar d'una manera mecànica o compulsiva, s'aturi i pensi. No hi ha llibertat sense pensament".

El doctor diu que l'educació en la llibertat equival a "ensenyar a deliberar per també saber llegir críticament aquells estímuls publicitaris o audiovisuals que ens arriben, per poder fer eleccions intel·ligents". Torralba també ha assegurat que la llibertat "és un regal enverinat, ja que tenim la capacitat d'exercir-la, però segons com l'utilitzem podem destruir-la o malmetre la llibertat dels altres".