Àngel Ros: «El procés ha estat el major fracàs de la política catalana»

El president del PSC creu que la inestabilitat política que viu el país frena la recuperació econòmica

Àngel Ros amb l'exalcalde Antoni Siurana
Àngel Ros amb l'exalcalde Antoni Siurana | Àlvar Llobet
08 de gener de 2016, 12:50
Actualitzat: 13:05h
El president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha carregat els neulers aquest divendres contra els procés sobiranista de Catalunya, que ha considerat que ha estat el "major fracàs polític" des de la recuperació de la democràcia.

En el tradicional esmorzar de principi d'any amb els mitjans de comunicació, el polític socialista ha lamentat que la situació política que viu el país genera una inestabilitat que no facilita la recuperació econòmica. En aquest sentit, Ros ha assegurat que no es parla de polítiques industrials ni tampoc socials, un fet que ha atribuït al "xoc de trens" polític que s'ha produït a Catalunya.

Defensa a ultrança d'un referèndum pactat amb l'estat espanyol

Sobre la posició del PSC, el president de la formació ha defensat el dret a decidir en forma de referèndum pactat amb l'Estat espanyol, alhora que ha apuntat que la necessitat de reformar la Constitució. 

En aquesta qüestió, Ros ha fet autocrítica en assegurar que la formació "va tenir un posicionament canviant" en aquest tema, si bé ha indicat que el PSC està en disposició de recuperar l'espai polític perdut enarborant la bandera del seny.