Un «padrí» pels diputats nous

Junts pel Sí adscriurà un parlamentari veterà als qui han arribat a la cambra per primera vegada

26 de gener de 2016, 17:56
Actualitzat: 17:59h
És una mesura que havien demanat alguns dels diputats de Junts pel Sí que han arribat al Parlament per primer cop. Avui, en la reunió que ha celebrat el grup a la cambra, s’ha informat que cada diputat novell tindrà un "padrí", un veterà que durant un temps l’acompanyarà en els laberíntics camins de la vida parlamentària.

En el cas de Junts pel Sí, es tracta d’un grup de 62 diputats, amb un percentatge important d’independents, molts dels quals no provenen del món polític. En els propers mesos, els nous diputats s’endinsaran en les tasques de la tasca legislativa, que serà densa, començant per l’adscripció a les comissions. Ho faran, però, en bona companyia.

Alguns dels nous parlamentaris manifestaven aquest matí al Parlament la seva satisfacció per aquesta mesura, que contribuirà encara més a donar cohesió al grup. En tot cas, fins i tot pels més inexperts en el món de la política, el que han viscut des del 27-S –ensurts inclosos- ha estat tot una escola d’aprenentatge, i per la via ràpida.