Compromís nega cap acostament amb el «bloc» format per PSOE i Ciutadans

Clatellada a Podem i pressions a la resta de grups de l’esquerra és l'estratègia del PSOE | A Madrid circulen rumors interessats i es juga una partida que serà llarga

Joan Baldoví i Marta Sorlí, diputats de Compromís al Congrés
Joan Baldoví i Marta Sorlí, diputats de Compromís al Congrés | EFE
15 de març de 2016, 19:47
Actualitzat: 19:57h
Clatellada a Podem i pressions a la resta de grups de l’esquerra. Aquesta sembla l’estratègia que la direcció del PSOE ha llançat els darrers dies per aplanar el camí a una possible investidura de Pedro Sánchez. Al llarg d’avui, ha corregut la brama pels mentideros polítics de Madrid que era imminent una reunió a tres bandes del PSOE, Ciutadans i Compromís per mirar de desbloquejar el punt mort en què es troben les negociacions polítiques al Congrés. Fonts de Compromís han negat a NacióDigital cap trobada ni acostament entre el partit valencià i el "bloc" que formen els partits de Pedro Sánchez i Albert Rivera.

Membres del grup de l’esquerra valenciana han hagut d’atendre les darreres hores les trucades de diversos mitjans que volien concretar quan tindria lloc la trobada. Fins i tot el diari El País ha donat per bona la informació i ha dit que les tres formacions estaven “ultimant” la reunió.

Avui, el Congrés dels Diputats ha començat un ple en què el tema estrella han estat les dues mocions sobre la unitat d’Espanya que han presentat el Partit Popular i Ciutadans. El diputat de Democràcia i Llibertat Francesc Homs ha dit que el fet que el primer tema que tracti la nova legislatura sigui precisament la unitat d’Espanya ja és tot un èxit per Catalunya. Mentrestant ses senyories discuteixen sobre l’essència pàtria, els rumors interessats no paren i es juga una partida que serà llarga, amb via crucis i Pasqua de resurrecció pel mig.