L'artista Jordi Pagès converteix en quadres l'obra poètica de Miquel Bauçà

La llibreria Calders de Barcelona acull aquest dijous, 2 de juny, la presentació d'una exposició inspirada en el poeta mallorquí

Fragment d'un dels quadres de l'exposició, obra de Jordi Pagès
Fragment d'un dels quadres de l'exposició, obra de Jordi Pagès | Jordi Pagès
01 de juny de 2016, 17:45
Actualitzat: 17:46h

Un dels quadres de Jordi Pagès de l'exposició Foto: Pere Cornellas

Després d'explorar l'obra de Gabriel Ferrater, Joan Vinyoli o Enric Casasses, l'artista plàstic Jordi Pagès (Granollers, 1951) torna a posar en relació pintura i poesia en una nova exposició. En aquesta ocasió, la matriu inspiradora és la imponent obra poètica de Miquel Bauçà. La llibreria Calders acull aquest dijous, 2 de juny, la presentació d'una exposició inspirada en el poeta mallorquí, amb la lectura poètica de Maria Antònia Massanet, Clara Mir, Sebastià Portell, Carles Rebassa i Joan Vigó.

"Després d'haver llegit molts llibres d'en Bauçà", afirma Pagès, "he decidit llegir i rellegir En el feu de l'hermitatge (Empúries, 2014), tota una revelació poètica mentre anava pintant". El poemari és format per 329 poemes i, tal com afirma Enric Casasses a l'epíleg, esdevé "el punt més alt del Bauçà poeta, i això ja és dir molt".

L'exposició consta de cinc quadres de format 100x70 i dotze quadres de format 50x50, pintats amb la tècnica del collage, acrílic, aquarel·la i llapis. A cada quadre hi ha una frase o dues i el número del poema al qual fan referència. "He gaudit molt treballant en aquesta suite, perquè m'ha captivat des del primer moment i el procés creatiu ha anat creixent a mesura que feia les obres".

Tal com el propi artista granollerí explica, "hauria pogut fer 329 quadres", tants com poemes hi ha al llibre. "Hi havia un moment en què no podia parar de pintar". A aquesta rauxa creativa cal afegir-hi un especial component emotiu, ja que la mostra compta amb la particularitat que va ser suggerida per Manel Clot, crític d'art granollerí recentment traspassat. "Li agradava Miquel Bauçà i a mi també, i a partir de conversar plegats sobre la seva poesia vaig començar a pintar".