Els col·legis electorals obren a cal pastisser

El pastisser Christian Escribà i el caricaturista Joan Vizcarra presenten “la coca de les eleccions” enmig d’una gran expectació | L'establiment va ser fundat el 1906 i ha vist vist passar modernisme i noucentisme, república i dictadures

Els candidats amb la coca de les eleccions
Els candidats amb la coca de les eleccions | ACN
15 de juny de 2016, 12:13
Actualitzat: 16 de juny, 7:19h
Èxit de convocatòria per l’acte de presentació de “la coca de les eleccions”. Els mitjans de comunicació han acudit aquest dimecres a la pastisseria Escribà de Barcelona per tastar una altra cara de la campanya electoral. Christian Escribà i Joan Vizcarra, gran artista de la caricatura, han presentat una coca de Sant Joan amb motiu electoral: les caricatures en xocolata dels candidats d’Units Podem, ERC, CDC, Ciutadans, PP i PSOE.

Hi han assistit tres caps de llista: Xavier Domènech, Gabriel Rufián i Francesc Homs. El PP hi ha enviat Dolors Montserrat. Ni PSC ni Ciutadans hi han pogut enviar representant. Val a dir que la caricatura socialista no és pas la de la candidata Meritxell Batet, sinó la de Pedro Sánchez. La del PP és la de Mariano Rajoy.  

Molts professionals de premsa no amagaven la seva satisfacció per cobrir un acte que se sortia del més convencional. El brioix amb cirera natural escollit per endolcir la campanya es desfeia en la boca dels periodistes, atents als detalls de l’organització “electoral” que acompanyarà aquest Sant Joan a cal pastisser. Perquè s’han instal·lat unes urnes a la botiga de la Gran Via, cada client que compri una coca tindrà dret a un vot (una petita merenga) que pot dipositar a la urna de cada candidat. En els altres dos locals d’Escribà el vot es comptabilitzarà a través de la caixa registradora en funció de les coques amb la caricatura de cada candidat que es comprin. Cada vespre s’informarà del sondeig. Els candidats presents han dipositat la primera merenga a la urna. Al final de l’acte, les urnes de Ciutadans i PSC estaven buides. És el que té l’abstenció.

La pastisseria Escribà va ser fundada el 1906, el mateix any que es va crear la Solidaritat Catalana. Des d’aleshores, ha vist passar modernisme i noucentisme, república i dictadures. Sempre ha estat en mans de la mateixa família, tret dels anys de la Guerra Civil, quan es va col·lectivitzar. Però els Escribà van continuar allí, vivint a la rebotiga. Passada la guerra, van recuperar la propietat i els treballadors van mantenir tots el seu lloc.   

Ningú dels presents recordava que no és el primer cop que Escribà se’n pensa una d’aquestes. Coses de la desmemòria històrica. El 2006 ja van fer El Panellòmetre, aprofitant que les eleccions catalanes coincidien amb la temporada de panellets. A ca l’Escribà se la saben llarga.    
Arxivat a