​El Festival de la Infància de Barcelona arrenca sense exèrcit ni policies

L'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, afirma que la decisió "no és anar contra ningú"

La consellera Dolors Bassa i la presidenta del Festival de la Infància, Helena Rakosnik, inauguren el saló
La consellera Dolors Bassa i la presidenta del Festival de la Infància, Helena Rakosnik, inauguren el saló | ACN
Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:19h
El Festival de la Infància de Barcelona ha obert aquest dimarts la seva 53 edició sense cap estand de l'exèrcit ni dels cossos policials. El certamen s'allargarà fins al pròxim 4 de gener, i ha redissenyat la seva oferta amb la incorporació de noves activitats lúdiques i d'oci, com les actuacions dels personatges de les sèries Peppa Pig i Ben i Holly. També incorpora activitats per fomentar la solidaritat, com les xerrades de l'ONG Proactiva Open Arms sobre el rescat al Mediterrani de refugiats que intenten arribar a Europa en pastera. El certamen preveu rebre entre 90.000 i 100.000 visitants, una xifra similar a l'última edició.

L'alcaldessa, Ada Colau, ha afirmat aquest mateix dimarts que l'absència de forces policials i de l'Exèrcit al saló "no és anar contra ningú, sinó separar espais i que no es barregin les coses", i ha afegit: "No hi ha hagut cap veto i cap decisió personal meva ni de ningú". Segons ella, l'Ajuntament i el Parlament havien aprovat sengles resolucions per demanar que les forces armades i policials no estiguessin presents en aquest festival, cosa que no ha agradat a l'exèrcit, el qual havia demanat no ser "exclòs" del festival.

La portaveu del Govern català, Neus Munté, ha emmarcat el fet que no hi sigui l'exèrcit ni la policia en una decisió organitzativa, i ha dit que la respecta. "Altres vegades havien tingut els seus estands amb tota normalitat, però no crec que hagi de prendre's com un veto i sí com una decisió de la mateixa organització del saló", ha recalcat. Colau i Munté no han participat en la inauguració, però sí que ho ha fet la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, la qual ha cridat a visitar el saló "independentment de si hi ha o no cossos de seguretat".
Arxivat a