L'acusació del cas Mercuri tem que els processos de contractació es falsegessin

Les declaracions d’aquest dimecres han posat en entredit la versió oficial dels processos de selecció | Aquest dijous declararà en qualitat de testimoni l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón

Els Jutjats de Sabadell, aquest dimecres
Els Jutjats de Sabadell, aquest dimecres | Albert Segura
Albert Segura
08 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:31h
La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció (SLC) assegura tenir dubtes de l’existència dels processos de selecció de personal duts a terme al Consorci de Residus del Vallès Occidental i que estan sota sospita en el marc de la investigació del cas Mercuri. El col·lectiu ho afirma després de les declaracions d’aquest dimecres, en què hi ha hagut contradiccions en aspectes com ara les dates en què es van dur a terme les entrevistes.
 
Així ho ha manifestat en declaracions a NacióSabadell l’advocat de la plataforma, Raul Garcia Barroso, que ha apuntat que mentre la regidora del PSC i extreballadora del Consorci de Residus, Ana Carrasco, assegura que el procés en què va acabar contractada va acabar al maig de 2012, una altra de les opositores al lloc ho va fer al setembre d’aquell mateix any, motiu pel qual asseguren que les dates ballen.
 
“Com acusació ens genera dubtes de si es va produir el procés de selecció o no, no tant que fos manipulat; la pregunta que ens fem és si realment es va fer el procés com a tal”, ha explicat Barroso. Per aquest motiu, l’advocat assegura que hi ha hagut contradiccions que els fan dubtar sobre la veracitat d’uns processos dels quals, afegeix, no hi ha expedients perquè s’han extraviat.
 
Avui també ha passat pel jutjat la parella sentimental de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos (PSC), que s’ha acollit al seu dret de no declarar en tractar-se d’un familiar directe d’un investigat. Bustos, pel seu cantó, declararà divendres. Aquest dijous ho farà l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, en qualitat de testimoni.