​Ayuso titlla el «veto» del govern al PSC «d'antidemocràcia i sectarisme polític»

El portaveu del PSC es mostra sorprès per l'anunci que el govern va fer en el Ple municipal dient que votarà en contra de qualsevol proposta o moció que provingui dels socialistes | Acusa l'executiu de prioritzar els interessos polítics als dels veïns de la ciutat

El portaveu del PSC a Sabadell, Josep Ayuso, amb la resta de regidors del PSC
El portaveu del PSC a Sabadell, Josep Ayuso, amb la resta de regidors del PSC | Norma Vidal
Norma Vidal
29 de juliol de 2016, 11:05
Actualitzat: 11:11h
El portaveu del PSC s'ha mostrat sorprès i molest amb l'anunci que el govern municipal va fer ahir durant el Ple corresponent al mes de juliol quan va manifestar que no donarà suport a les mocions que provinguin d'aquesta formació política, independentment del seu contingut. "És una mostra d'antidemocràcia i sectarisme polític", ha expressat Ayuso que ha indicat que aquest comportament evidencia que el govern local "prioritza els interessos polítics als dels ciutadans de Sabadell".

En aquest sentit considera que aquests fets són "molt greus" perquè es tracta de partits i institucions "que diuen defensar els drets democràtics". Així mateix, assenyala que el principal argument que ha dut l'executiu a prendre aquesta determinació és la demanada que el PSC ha interposat contra el regidor de La Crida, Maties Serracant. "No entenem perquè quan La Crida detecta una irregularitat pot denunciar-la i en canvi nosaltres no", ha explicat Ayuso que ha dit que d'acord amb el que tipifica el Codi Penal es tracta d'un cas de "coacció política absolutament inadmissible en un sistema democràtic".

Ayuso lamenta que en aquest Ajuntament "hi hagi regidors de primera i regidors de segona" i adverteix que aquest comportament mostra que tots estan condicionats per les conseqüències que poden tenir les seves decisions. "El govern de Sabadell està en mans de La Crida, un partit antisistema que va en contra de tot i de tothom i això s'ha demostrat aquí i també a nivell de tot Catalunya votant en contra dels pressupostos de la Generalitat".

El socialista ha dit que tot i la decisió de l'equip de govern el PSC seguirà treballant en propostes que defensin els interessos dels ciutadans de Sabadell. "Representem a les 13.000 persones que ens van donar suport a les eleccions municipals i per respecte a elles seguirem desenvolupant les nostres responsabilitats i la nostra tasca política a la resta de la ciutat i a l'Ajuntament", ha afirmat.