Josep Ayuso declara demà per Ca n'Alzina

El jutge va ajornar la sessió després que la defensa va presentar nova documentació

Josep Ayuso, portaveu del grup municipal del PSC
Josep Ayuso, portaveu del grup municipal del PSC | Albert Segura
Redacció
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 21:53h
El portaveu del grup municipal del PSC de Sabadell, Josep Ayuso, declararà demà davant del titular del Jutjat número 4 de Sabadell que instrueix el sumari de les presumptes irregularitats comeses a la finca de Ca n’Alzina de Sabadell. De la mateixa manera, també declararà l'excap d'urbanisme de l'Ajuntament de Sabadell, Maite Morao. Tots dos ho faran en qualitat d'investigats.

El titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Sabadell va citat a declarar i en qualitat d'investigat Ayuso per les presumptes irregularitats urbanístiques dutes a terme a la finca de Ca n’Alzina des de l’any 2000, quan formava part del govern de Sabadell. El procés es va iniciar arran d'una denúncia de l'Entesa per Sabadell, fet pel qual el jutge va ordenar obrir una investigació per determinar les responsabilitats d’exmembres del govern del PSC a la capital vallesana, tot i que finalment no van ser citats.

La declaració havia de fer-se a l'abril, però el jutge va decidir ajornar-la fins l'octubre. La decisió es va prendre després que la defensa va presentar nova documentació, motiu pel qual es va donar un nou temps de marge a les parts.
 
El cas de Ca n’Alzina
 
L’Entesa per Sabadell va denunciar les presumptes irregularitats comeses a la finca de Ca n’Alzina des de l’any 2000, i que es materialitzaven en construccions i alteracions del terreny per a l’activitat d’hípica instal·lada en aquest indret sense que comptessin amb cap tipus de llicència. La denúncia basava la seva importància en què es tracta d’un sòl qualificat com a no urbanitzable de valor agrari, “posant-se de manifest la necessària i total connivència entre els seus promotors i el govern municipal”, segons la força.
 
Aquest fet esquitxa els diferents regidors que han assumit la cartera d’Urbanisme a Sabadell, així com l’exalcalde Manuel Bustos com a màxim responsable del govern local. Per aquests mateixos motius ja ha estat imputats l’exalcalde de Polinyà, Ramon Mayoral, a més de l’arquitecte municipal i els propietaris de la finca de Ca n'Alzina, que hauran de declarar el proper dia 19 d’octubre.