Un enlairament de globus va ser el preludi de la gala musical en la 26ena edició del certamen de la Francophonie. Tot i la pluja, un bon grup de persones es van concentrar al pati del Teatre Kursaal de Manresa per escoltar a les Quarta Justa que van interpretar a capella Champs Elisées de Joe Dassin i La gavina de Marina Rosell.
En aquesta ocasió, el muntatge de Gil Marsella de divendres passat estava dedicat a la figura de la cantant Édith Piaff. La interpret Nathalie Lermitte va fer un repàs dels seus temes més emblemàtics com L'himne a l'amour, Milord o el que està considerat l'himne francès després de La Marsellesa com és La vie en rose, en un Kursaal amb totes les entrades exhaurides.
La celebració de la Francophonie a Manresa tenia una ànima mater que era la catedràtica de francès manresana, Anna Rotllan, que ens va deixar fa un any i mig. Ara, els seus familiars han creat la Fundació Anna Rotllan pensada per aportar actes culturals a la societat com va explicar Jaume Vilanova, el seu marit i que juntament amb Manresana d'Equipaments Escènics va portar Piaff, espectacle a Manresa. Vilanova ha estat acompanyat pels seus fills Gerard i Sergi així com per qui ha agafat el relleu de Rotllan, Layla Selim, i per la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Tania Infante.
Precisament, Infante va destacar la feina ben feta i el llegat de Rotllan, tot i destacant que seguiran lluitant per a què Manresa sigui la capital de la francophonie a Catalunya. La cònsol general de França, Azar Bagah-Ducrock; el cònsol de Suïssa, Anton Schwab; el cònsol de Malàisia, Jordi Martínez; l'agent consular del Consolat de Bèlgica, Paul Van der Broeck, i el responsable d'afers econòmics i institucionals del Bureau del Quebec, Alfons Calderón, no es van voler perdre aquesta Francophonie que posa en valor la pau, la fraternitat i la solidaritat. Una commemoració que té com a data el 20 de març i que té com a bandera la democràcia i els drets humans i que des de 1970 se celebra arreu del món.