
Mercat de Solsona
Catalunya és la comunitat que rep més finançament (13,4% del total) i la segona que presenta més propostes, només superada per Andalusia. El projecte més destacat, amb una ajuda de 8,1 milions d'euros, consisteix en la rehabilitació econòmica dels mercats i els comerços de proximitat de Barcelona. Altres ciutats que també es beneficiaran dels ajuts són Mataró (1,4 milions d'euros), Esplugues de Llobregat (750.000 euros) o Solsona (400.000 euros). Al conjunt de l'Estat, l'executiu ha repartit ajudes per 103,1 milions d'euros per finançar 110 projectes.
Les ajudes a Catalunya aniran destinades a fomentar el creixement de vuit mercats urbans sostenibles i un mercat rural, així com a impulsar tres zones d'afluència turística. A banda de la subvenció a la capital catalana, la Diputació de Barcelona rebrà 786.900 euros per accelerar la transformació digital i la modernització del sector comercial en deu zones urbanes d'alta densitat comercial. Es tracta de la mateixa ciutat de Barcelona, Berga, Cardona, Granollers, Mataró, Mollet del Vallès, Terrassa, Sabadell, Sitges i Vilanova i la Geltrú.
Dins la mateixa demarcació, també rebran ajudes l'ajuntament de Sant Pere de Ribes (171.000 euros) i l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (130.500 euros).
[h3] Impuls al pla de millora del comerç i del mercat no sedentari [/h3]
Ajuda concedida: 400.258€
El projecte té com a objectiu potenciar i adequar les àrees comercials i el mercat no sedentari de Solsona per ajudar a les empreses a ser més competitives, sostenibles, resilients i que recuperin el nivell d'activitat anterior a la pandemia. S'estructura en 18 actuacions i actúa principalment sobre 3 zones de Solsona que tenen alta densitat comercial (C. Castell, C. Sant Miquel i Bòfia Comercial) i sobre el mercat no sedentari pero l'impacte d'aquest abastarà a la totalitat del comerç de la ciutat.
El primer bloc d'actuacions orientades a potenciar i adequar les àrees comercials i el mercat no sedentari amb les infraestructures necessàries per a millorar l'experiència del client i fer front a la competència de les plataformes de comerç online i als grans centres Comercials.
Un segon bloc d'actuacions s'orienta a implementar estratègies de captació i fidelització de clients per mitjà d'estrategies com la diferenciació dels seus productes i serveis, la organizació d'esdeveniments i campanyes, major presència del producte local i de quilòmetre 0 i posant en marxa un sistema de fidelització de clients i traçabilitat mitjançant un sistema de moneda complementària.
El tercer bloc busca millorar les competències i la sensibilització dels comerciants.
El projecte contè actuacions orientades a reduir l'impacte ambiental del comerç
implementant mesures com la substitució de l'enllumenat ineficient, millorant la recuperació de residus i reduint el malbaratament alimentari.