La coca de bacallà amb patates emmascarades guanya l'«Anem de tapes»

Solsonès Fires i el Gremi d'Hostaleria del Solsonès han lliurat aquest dimarts a la tarda els premis del concurs Anem de tapes

Publicat el 21 de juny de 2011 a les 21:52
Conxita Flores recull en nom seu i de l'Adriana Pérez i l'Assumpció Flores el premi dels dinars. Foto: Ramon Estany

Solsonès Fires i el Gremi d'Hostaleria del Solsonès han lliurat aquest dimarts a la tarda els premis del concurs Anem de tapes que va tenir lloc entre el 13 de maig i el 5 de juny, un concurs que consistia en tastar una selecció de les millors tapes de Solsona degudament maridades segons el plat. Cada tapa consistia en un tastet i una beguda i el preu sempre era de 2'5 euros. A cada establiment on es tastava la seva tapa es segellava una butlleta de participació, i un cop omplenada la butlleta, es podia retornar amb les dades personals i votant les categories de tapa més creativa, tapa més elaborada i la millor tapa, optant a diversos premis.

Els guanyadors dels dinars han estat: M. Assumpció Flores Terricabras (El Buffi), Adriana Pérez Flores (Camping el Solsonès), Conxita Flores (La Fada) i Valentí Pujals (Fermin). El guanyador del cap de setmana ha estat l'Òscar Docando.

Pel que fa a l'elecció de les millors tapes, la qualificació de més creativa ha estat pels Estrats de Primavera dels Restaurant El Buffi. I la tapa més elaborada i que també ha estat considerada la millor tapa  ha estat la Coca de bacallà amb patates emmascarades a les aromes del Solsonès del Restaurant La Fada.

La valoració d'aquesta proposta gastronòmica i turística ha estat positiva per part dels restaurants participants, que de mitjana, han servit entre 50 i 60 tapes cadascun, i la intenció és repetir l'experiència l'any vinent.

Pel que fa als clients participants, l'opinió també és molt favorable. Conxita Flores, una participant que a més a guanyat un dels dinars, reconeix que "ens ho vam passar molt bé, i repetirem sens dubte l'any vinent", i és que explica que va servir per anar a sopar dos divendres i dos dissabtes amb la família. A més, Flores comenta que "vam anar a llocs que no haviem estat mai".

El restaurant El Buffi recull el premi a la tapa més creativa. Foto: Ramon Estany

La Fada recull el premi a la tapa més elaborada. Foto: Ramon Estany

Valentí Pujals recull el premi d'un dinar. Foto: Ramon Estany