Martí Boada guardonat, en la II Nit de la Bioenergia com a millor trajectòria de l'any

El jurat ha valorat de Martí Boada la publicació de més de 110 llibres sobre medi ambient, sostenibilitat, socioecologia dels boscos del món i diversos articles científics

El doctor Martí Boada recull el Premi Trajectòria en la II Nit de la Bionergia de Catalunya.
El doctor Martí Boada recull el Premi Trajectòria en la II Nit de la Bionergia de Catalunya. | Cedida Martí Boada
Redacció
10 de maig del 2024
Actualitzat el 14 de maig a les 14:55h

"Agraït a una entitat, el Cluster de la Bioenergia de Catalunya (CBC), que té aquest sentit obert i col·lectiu d'apropar els professionals", d'aquesta manera el doctor Martí Boada s'ha dirigit a les més de 300 persones del públic assistent a la II Nit de la Bionenergia que s'ha celebrat aquesta nit passada a l'auditori de l'Institut de Microcirurgia Ocular (IMO) i que ha distingit el geògraf i doctor en Ciències Ambientals, amb el Premi Trajectòria. El CBC ha posat en valor el fet que ha publicat més de 110 llibres sobre medi ambient, sostenibilitat, socioecologia dels boscos del món i diversos articles científics. El naturalista de Sant Celoni ha afegit que ens trobem en una situació, tot i que la seva intenció no és espantar ningú, d'emergència climàtica i no pas d'urgència.

Martí Boada també és consultor de la Unesco. Exresponsable científic de la Xarxa Mediterrània de Reserves de la Biosfera, Fundació Abertis, Unesco i ICTA. Ha estat guardonat amb diversos reconeixements com el Premi Medio Ambiente (MINECO) o la Creu de Sant Jordi.

La trobada a la II Nit de la Bioenergia: l'energia més circular i social ha servit per a donar conèixer les tendències i previsions del sector, impulsar el networking entre els assistents, i per reconèixer les millors pràctiques desenvolupades a Catalunya a través del Premis de la Bioenergia 2024. Durant l'acte, destacats professionals del sector han fet conferències magistrals amb la participació d'Anna Venturini, Policy Manager a l’European Biogas Association, amb la ponència "Bioenergia: a punt per impulsar la descarbonització i la seguretat energètica de la UE", mentre que l'expert en Alt Rendiment, Xesco Espar, ha compartit la seva visió a la conferència "Somia, creix i treballa en equip".

En la vetllada, s'han donat a conèixer els guardonats amb els Premis de la Bioenergia 2024, els quals reconeixen el paper d'empreses, entitats públiques i privades i ens locals que hagin destacat en l'impuls i l’ús de la bioenergia a Catalunya. El Premi de Biomassa, el Premi de Biogàs, el Premi Innovació Bioenergia i el Premi Trajectòria.  Precisament, el premi Innovació ha estat pel projecte BioVo del Consorci de Residus del Vallès Oriental i del Consorci Besós Tordera. Es tracta d’un projecte que convertirà el biogàs excedentari de la planta de digestió anaeròbica i de compostatge i de l'EDAR Granollers en biometà.

Enguany, la II Nit de la Bioenergia s'ha centrat en el vessant més social i circular de la bioenergia, ressaltant el seu paper en la creació d’oportunitats i desenvolupament sostenible a Catalunya. La producció de bioenergia no només implica la generació d'energia neta i renovable, sinó que també comporta una sèrie d’impactes positius en la societat i l’economia local.

Arxivat a