Palautordera a punt per la 30a edició de la Mostra de la Cuina Casolana

Emmarcada dintre dels actes de la Festa Major de Sant Proget es considera que és la més antiga de Catalunya

Publicat el 19 de gener de 2015 a les 14:10

Gran varietat de plats a la Mostra de Cuina Casolana de Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí


Aquest diumenge vinent, 25 de gener, a les dues del migdia s'obrirà l’Envelat de Santa Maria de Palautordera on se celebrarà la 30a Edició de la Mostra de Cuina Casolana, la més antiga de Catalunya. Els 400 comensals podran degustar primers plats, segons plats, postres i begudes de 38 cuiners i cuineres. La Mostra es realitza dins dels actes de la Festa Major de Sant Proget.
 
La Mostra de Cuina Casolana de Santa Maria de Palautordera és la més antiga en la seva modalitat. Va néixer amb la intenció que les mestresses de casa compartissin amb tothom els plats de Festa Major que preparaven. Per aquest motiu es va posar el nom de Mostra de cuina “casolana” i es va triar realitzar-la durant la Festa Major d’hivern, la de Sant Proget, que és més íntima.
 
Actualment hi participen mestresses de casa, apassionats de la cuina i també restauradors i restauradores. Predominen més els plats tradicionals com vedella amb bolets, mandonguilles amb sípia, paella o pollastre de pagès rostit. Però, amb la incorporació de cuiners i cuineres més joves en les darreres edicions, també s’estan oferint plats més innovadors. Per a commemorar la 30a edició, el Grup de la Mostra de Cuina ha editat un llibret on es recull la història d'aquesta activitat gastronòmica.