Sant Celoni acull la VIII Jornada d'Innovació amb la participació de professionals sanitaris de sis hospitals

La Xarxa C17 premia un projecte per millorar l'atenció sanitària de l'endometriosi

Guanyadors premi a la innovació Xarxa C17: Antoni Salas, Ignasi Carrasco, Anne Sophie Gresler i Olga Rubio.
Guanyadors premi a la innovació Xarxa C17: Antoni Salas, Ignasi Carrasco, Anne Sophie Gresler i Olga Rubio. | Salut
Redacció
10 de gener de 2025, 15:50
Actualitzat: 20:09h

Més d’un centenar de professionals sanitaris han participat avui en la VIII Jornada d’Innovació de la Xarxa C17, celebrada al Teatre Ateneu de Sant Celoni. La trobada ha servit per compartir avenços i propostes per reforçar la col·laboració entre els sis hospitals que formen la Xarxa C17: Hospital Clínic de Barcelona, Fundació Sanitària de Mollet, Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, Fundació Hospital de Sant Celoni, Consorci Hospitalari de Vic i Fundació Privada Hospital de Campdevànol.

La Xarxa C17 és una aliança estratègica d’atenció especialitzada que dona cobertura a més d’un milió d’habitants del Vallès Oriental, el Barcelonès (Barcelona Esquerra), Osona i el Ripollès i té com a finalitat aconseguir una prestació de serveis assistencials de màxima qualitat, equitat i accessibilitat, per a la població de les àrees de referència d’aquests sis centres sanitaris.

En el marc d’aquesta jornada, el Servei Català de la Salut i la Xarxa C17 han lliurat el premi d’Innovació Xarxa C17, que enguany ha estat pel projecte “Organització de l'Atenció Sanitària per a l'Endometriosi en la Xarxa d'Hospitals C17 sota el paradigma de l'atenció basada en el valor”, coordinat pel doctor Francisco Carmona, ginecòleg de l'Hospital Clínic, amb la col·laboració de l’Observatori Experiència Pacient i dels hospitals de la xarxa. Ha entregat el premi Ignasi Carrasco, director de l’Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut. L’han recollit Anne Sophie Gresler i Olga Rubio, de l’Observatori Experiència Pacient de l’Hospital Clínic.

En la seva intervenció, Carrasco ha felicitat els premiats i l’alta participació en la convocatòria-s’han presentat 18 projectes- i ha subratllat la voluntat del Servei Català de la Salut de facilitar el treball en xarxa. “L’objectiu del Servei Català de la Salut és garantir que es presta una atenció sanitària amb equitat, qualitat, seguretat i amb la màxima proximitat que sigui possible”, ha dit, alhora que reiterava la determinació per tirar endavant el projecte de la Xarxa C17.

El premi d’Innovació Xarxa C17, dotat amb 15.000 euros, busca reconèixer els millors projectes per implantar nous processos assistencials o de gestió organitzativa per fomentar el model de col·laboració de serveis assistencials en xarxa.

La jornada de la Xarxa C17 ha començat amb una conferència de Luis Pareras, founder i managing partner d’Invivo, sobre l’impacte de la intel·ligència artificial (IA) en salut i després s’han presentat diferents experiències que estan portant a terme els hospitals de la Xarxa C17 en relació amb aquest tema.

En la segona part de la trobada s’ha tractat l’abordatge de l’oncologia a la Xarxa C17, amb una taula rodona amb representants del Clínic, Granollers, Mollet, Campdevànol i Vic.

En la clausura, els gerents dels sis hospitals de la C17 han posat de relleu la importància de treballar en xarxa i s’han compromès ha seguir defensant el model col·laboratiu per millorar l’atenció sanitària a la ciutadania.

Arxivat a