19
de febrer
de
2018, 15:53
Actualitzat:
15:54h
La Fira Internacional del Formatge ha tornat a fer parada al passeig de la Indústria de Berga durant aquest cap de setmana, i ha convertit la ciutat en l'epicentre de la cultura del formatge. Segons l'organització, la quarta edició de la mostra ha atret uns 10.000 visitants, malgrat la pluja del dissabte a la tarda.
"La fira es va consolidant i és ja un referent al Berguedà", ha declarat a NacióBerguedà el membre de l'organització de la fira, Àusias Ballart. L'activitat estrella va ser el maridatge que es va fer el diumenge al migdia, ja que va atraure un gran nombre d'amants de la cervesa i el formatge, molts d'ells vinguts del Maresme. A més, els expositors han marxat del Berguedà amb bones sensacions ja que han mantingut el nivell de vendes de l'edició anterior, tot i el mal temps.
En total han estat una vintena de productors els que han mostrat i donat a conèixer fins a 100 varietats de formatges diferents. Hi han destacat els de cabra, d'ovella, de vaca, de búfala, curats, semi curats, tous, de llet crua o cuita, entre d’altres. Pel que fa les procedències, se n'han pogut trobar d'Holanda, de Suïsa, d'Itàlia, de bona part de l'estat espanyol i Catalunya.
Les activitats infantils, tallers i un espai de food truck han complementat l'oferta de la fira. D'altra banda, les activitats infantils, com el concurs de “Munyim la cabreta”, l’activitat “Un Jorn al Mas”, el taller de globoflèxia, tallers creatius de temàtica formatgera, l’inflable “Dragon Age” o l’atracció “la Barca Vikinga”, també han donat els fruits esperats i han tingut un bon èxit entre els més menuts.
"La fira es va consolidant i és ja un referent al Berguedà", ha declarat a NacióBerguedà el membre de l'organització de la fira, Àusias Ballart. L'activitat estrella va ser el maridatge que es va fer el diumenge al migdia, ja que va atraure un gran nombre d'amants de la cervesa i el formatge, molts d'ells vinguts del Maresme. A més, els expositors han marxat del Berguedà amb bones sensacions ja que han mantingut el nivell de vendes de l'edició anterior, tot i el mal temps.
En total han estat una vintena de productors els que han mostrat i donat a conèixer fins a 100 varietats de formatges diferents. Hi han destacat els de cabra, d'ovella, de vaca, de búfala, curats, semi curats, tous, de llet crua o cuita, entre d’altres. Pel que fa les procedències, se n'han pogut trobar d'Holanda, de Suïsa, d'Itàlia, de bona part de l'estat espanyol i Catalunya.
Fira Internacional del Formatge a Berga Foto: NacióBerguedà
Les activitats infantils, tallers i un espai de food truck han complementat l'oferta de la fira. D'altra banda, les activitats infantils, com el concurs de “Munyim la cabreta”, l’activitat “Un Jorn al Mas”, el taller de globoflèxia, tallers creatius de temàtica formatgera, l’inflable “Dragon Age” o l’atracció “la Barca Vikinga”, també han donat els fruits esperats i han tingut un bon èxit entre els més menuts.
Fira Internacional del Formatge a Berga Foto: NacióBerguedà
Fira Internacional del Formatge a Berga Foto: NacióBerguedà