Les cireres del Segrià ja són a la Residència Nostra Senyora de Queralt de Berga

L’acció «Gràcies des del Baix Segre» és una iniciativa dels productors i els departaments d’Agricultura, Salut i Treball

20 de maig de 2021, 17:53
Actualitzat: 18:59h
Lliurement de les cireres a la Residència Nostra Senyora de Queralt de Berga
Lliurement de les cireres a la Residència Nostra Senyora de Queralt de Berga | Roger Simon
La residència Nostra Senyora de Queralt de la ciutat de Berga ha rebut, aquest migdia, les cireres provinents de l’acció “Gràcies des del Baix Segre”, que impulsen els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Salut i Treball, Afers Socials i Família, amb la col·laboració de productors agrícoles. L’acció pretén donar les gràcies a totes les residències, tant als professionals com a la gent que hi viu, per tot l’esforç que han fet durant el temps de pandèmia.

Les cireres entregades s’han collit a les 10 del matí dels camps de cultiu de Serós (Baix Segre) i durant el dia s’han repartit per les diverses residències del Berguedà. També ho han fet a les residències del Solsonès i de l’Alt Pirineu i Aran. En total s’han repartit 550 quilograms de cireres, concretament en racions de 200 grams per persona, i s’han presentat amb caixes de cinc quilograms.

L’encarregat d’entregar les cireres a la residència Nostra Senyora de Queralt de Berga ha estat Ramon Lletjós, director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a la Catalunya Central. “És una manera d’agrair l’esforç dels professionals i els convivents de les residències amb aquest obsequi de producte de qualitat”, ha dit.

Imma Cervós, subdirectora general de Coordinació de Salut Pública a la Catalunya Central, ha afegit que “és un projecte transversal del Govern que vol posar en relleu el sector primari essencial durant la pandèmia, que ha produït aliments i els ha aproximat a totes les taules de les persones aïllades o durant l’estat d’alarma”. A més, Cervós creu que “és una exemplificació del que és el sector alimentari, una producció des de la terra fins a la taula on permet aportar aliments de proximitat”.

La iniciativa s'emmarca en la celebració de l'Any Internacional de la Fruita i la Verdura que impulsa l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) per promoure el seu consum entre diferents sectors de la població.

Anteriorment, sota el nom de "Gràcies des de les Terres de l'Ebre", s'havia fet un repartiment de mandarines a totes les residències de gent gran del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, i taronges, a les de Barcelona; 'Gràcies des de Valls' amb el repartiment de calçots a residències de Lleida i Tarragona, i 'Gràcies des del Baix Llobregat', amb el repartiment de carxofes al Baix Llobregat, l'Alt Penedès, el Garraf, l'Hospitalet de Llobregat i Cunit. En totes aquestes ocasions, la iniciativa ha tingut una gran acollida per part de tots els centres receptors.
 
Arxivat a