Berga referma el suport de tots els grups polítics al soterrament de la C-16 a l'entrada centre

El ple aprova per unanimitat una moció conjunta sobre l'ampliació de l'Eix del Llobregat

07 de març del 2019
Actualitzat el 08 de març a la 1:17h
Ple de Berga.
Ple de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
El plenari de Berga ha acordat per unanimitat una moció per refermar el suport de tots els grups polítics municipals (CUP, PDECat-CDC, ERC, PSC i ICV) a les al·legacions presentades al projecte d'ampliació de la C-16. Els grups polítics insisteixen a demanar el soterrament de la via davant de l'institut "respectant el sentit del planejament urbanístic vigent, així com per una millora substancial en la integració paisatgística i a la trama urbana, evitant alhora l'ús i l'ocupació permanent d'uns terrenys d'alt valor per la ciutat". 

El document aprovat posa en valor "l'oposició unànime de totes les persones i entitats consultades" al projecte d'ampliació de la C-16 de la manera com es planteja; i el suport "a les al·legacions presentades".  També es destaca "l'elevat grau d'ocupació de terreny de la proposta actual d'accés de Berga nord" i es demana que "aquesta es disminueixi i s'elimini la cruïlla entre els dos vials d'accés".

Les al·legacions, que es van presentar el passat 28 de febrer al departament de Territori i Sostenibilitat, fan constar la petició per soterrar l'entrada Berga Centre. Es demana "evitar la construcció d'elements que distorsionin la ciutat paisatgísticament, en referència a les dues rotondes previstes a la zona de Santa Eulàlia", "respectar i mantenir totes les funcionalitats dels quatre accessos d'entrada i sortida de la ciutat" i "no comprometre el futur desenvolupament de la zona de l'Avinguda de Catalunya, entenent que el debat i les decisions adoptades per al desenvolupament d'aquesta zona no haurien d'estar condicionades per l'execució del projecte d'ampliació de la C-16", segons el document. 

Els grups polítics també han recordat que les al·legacions reclamen que "la construcció de la nova infraestructura no impedeixi o condicioni l'accés del veïnat a la Serra de Casampons" i "no permetre que la infraestructura comporti una reducció de l'espai que ocupa l'Institut Guillem de Berguedà". 
 

Entrada centre de Berga en l'actualitat. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Unitat política

L'alcalde accidental, Oriol Camps (CUP), ha explicat que la moció busca posar l'accent polític en l'acord unànime de tots els grups. "La Generalitat ens ha demanat si hi havia unitat en aquestes peticions, n'hi ha, i aquesta moció aconsegueix mostrar-la, com a ciutat en podem estar orgullosos", ha considerat Camps. 

Per la seva banda, el portaveu del PDECat-CDC, Ramon Minoves, ha exposat que aquesta és una moció que "no bloqueja l'hipotètic desenvolupament del territori". Per això, Minoves ha dit que el PDECat hi dona suport. "La solució tècnica que es planteja és necessària", ha argumentat. El portaveu d'ERC, Ramon Camps, ha assegurat que el document aporta "una millora substancial" a l'actual projecte. En aquest sentit, el republicà ha recordat que cal intentar "curar o cicatritzar" la ferida entre la ciutat i Casampons. 
Arxivat a