Aquesta setmana ha tingut lloc l'acte d'entrega de les plaques de reconeixement als restaurants recomanats per la Guia Michelin 2025. Arreu de Catalunya, s'han inclòs 146 establiments, repartits provincialment entre els 81 de Barcelona, 37 de Girona, 16 de Tarragona i 12 de Lleida. Aquests restaurants se sumen als 62 que disposen de l'Estrella Michelin, el distintiu més desitjat pels xefs, conformant una àmplia selecció d'indrets on gaudir d'un bon àpat al país. També al Berguedà, on hi ha tres establiments marcats en vermell pel prestigiós recull.
Els Casals
La filosofia de "tancar el cercle" que presideix la finca d'Els Casals manté la seva oferta gastronòmica a l'estrellat culinari català. El seu tret distintiu és que cerquen la màxima qualitat a casa, ja que també són productors, reflectint l'esforç familiar en un projecte únic a Sagàs. De fet, d'aquest establiment, que també disposa de servei d'allotjament, també se'n reconeix la sostenibilitat amb una Estrella Verda, que certifica l'ecoresponsabilitat del restaurant. Tot plegat, en una carta marcadament tradicional i de proximitat, a càrrec del xef Oriol Rovira.
Restaurant Terra
"Un restaurant que, més enllà d'una bona experiència, busca transmetre un sentiment". Amb aquesta frase descriu el recull digital de la Guia Michelin el Restaurant Terra, ubicat al passeig de la Pau número 27 de Berga. Sota les directrius del xef Pere Venturós, es distingeix per la seva aposta per la cuina catalana i berguedana, amb tocs d'avantguarda. L'oferta aprofita els productes de temporada i consta de dos menús, a més de la carta.
Ca l'Amagat
La seva ubicació en un raconet reservat al nucli de Bagà (carrer de la Clota número 4) li dona nom a Ca l'Amagat. La seva història certifica un esforç de generacions per innovar sense perdre la identitat, marcada per la vida rural i l'impuls econòmic del sector miner dels anys 50. Això es veu en la seva carta, fonamentada per la cuina catalana i les pinzellades de muntanya que distingeixen la vila de l'Alt Berguedà. Això sí, les propostes de la xef Teresa Balderich no deixen de banda la innovació. L'establiment també disposa d'habitacions per allotjar-se.