Barcelona és la quinzena ciutat del món amb més estrelles Michelin, segons dades de la mateixa guia obtingudes per l’ACN ja amb l’actualització del 2025 per a la majoria de països. La capital catalana en suma 39, en un rànquing encapçalat per Tòquio (220) i París (157). La ciutat francesa és la líder a Europa, Barcelona és tercera al continent –també per darrere de Londres (103)– i se situa primera a l’Estat, seguida de Madrid (37).
A més, Hermanos Torres, Lasarte, Disfrutar i ABaC impulsen la ciutat a la setena posició del planeta en nombre de triestrellats, amb 5 del total de 148. Segons l'Acadèmia Catalana de Gastronomia, la "cultura gastronòmica terriblement impregnada a tot arreu" i l'impacte del xef Ferran Adrià expliquen les xifres.
La gala de la guia Michelin del novembre passat en l'àmbit espanyol va tornar a entronitzar Barcelona com a referència de l’alta gastronomia, amb 39 estrelles en 29 restaurants diferents. Madrid té el mateix nombre d’establiments amb el reconeixement, però en total sumen 37 estrelles. Mentre que la capital catalana és la setena ciutat a escala mundial en triestrellats, només el Cinc Sentits i l’Enoteca Paco Pérez en tenen dos, cosa que deixa la ciutat lluny de Tòquio, amb 26 restaurants d’aquest tipus.