La col·laboració més dolça i solidària d'Horitzó i Sherbet

La fundació i l'empresa han impulsat un torró que té un dels iogurts de Delícies del Berguedà de protagonista

Vicenç Zumajo, Sergi Fernández i Eugenio de la Puente han presentat el Torró Delícies
Vicenç Zumajo, Sergi Fernández i Eugenio de la Puente han presentat el Torró Delícies | Lídia López
07 de desembre de 2024, 13:00
Actualitzat: 16:17h

Amb motiu de les festes de Nadal, la Fundació Horitzó i l'empresa de pastisseria i gelateria Sherbet han unit camins per crear un torró solidari. La col·laboració aprofita l'experiència de les dues companyies i és protagonitzada per un dels iogurts elaborats per l'empresa d'inserció d'Horitzó, Delícies del Berguedà.

El Torró Delícies, com s'ha anomenat, està fet amb la melmelada de pinya i coco utilitzada en un dels iogurts, i banyat de xocolata blanca. Té la particularitat de ser rodó, fet que emfatitza aquesta sinergia i permet coronar el dolç amb el logotip de la fundació. "Vam provar tots els iogurts i ens va semblar que el gust més nadalenc és el de pinya", assenyala Sergi Fernández per part de Sherbet, destacant que "aquest torró neix amb el producte que té Delícies, que és molt bo".

La producció inicial ha estat de 100 unitats, i es valorarà elaborar-ne més en funció de la demanda. Cada torró es ven a 15 euros, i una part dels beneficis es donaran a la fundació. "Sempre estem oberts a impulsar aquesta mena d'accions d'economia col·laborativa", ha posat en relleu des d'Horitzó Vicenç Zumajo, qui també ha explicat que, més enllà dels iogurts, la participació del grup també s'ha materialitzat amb l'elaboració dels envasos que contenen els torrons al Centre Especial de Treball (serigrafia i tall làser).

Les persones que vulguin adquirir el Torró Delícies el trobaran a l'establiment de Sherbet (plaça Doctor Saló de Berga) i també per encàrrec a la seu de la Fundació Horitzó (plaça Europa de Berga). És a l'obrador i botiga de la capital que s'elaboren aquests torrons i tots els que ven la pastisseria, amb noves propostes com el de pastís de formatge i el de lemon pie, i altres que repeteixen com iuzu, llima o ferrero.

De cara a la primavera, aquesta primera col·laboració entre l'empresa i la fundació es podria replicar impulsant la creació d'un gelat elaborat novament amb un iogurt de Delícies del Berguedà. Segons Eugenio de la Puente, un dels socis de Sherbet, treballaran per fer-lo realitat de cara el març de 2025.