L’encant de la vida, en minúscula i en femení

Sabeu allò de "al pot petit"? ''Una dona en el mirall'', que es pot veure a la Sala Atrium, n’és l’exemple perfecte

''Una dona en el mirall', a la Sala Atrium
''Una dona en el mirall', a la Sala Atrium | La Pulpe Teatro
14 de novembre de 2018, 17:30
Actualitzat: 20:55h

Unes sabates vermelles de taló alt travessen vuitanta anys en pocs segons. Joves desconegudes que es coneixen per casualitat, o no. Regals d’amigues que hereten les seves netes. Tristor pel dol, alegria de viure i sortir una nit de festa. Fils que serveixen per connectar antigues trucades telefòniques amb pantalles per comprovar si ja hi ha reaccions a la darrera publicació en una xarxa social. Música que acotxa l’ànima. Els instants són la clau a Una dona en el mirall.

La companyia La Pulpe Teatro ha estrenat a la Sala Atrium aquesta història d’àvies i netes separades per la geografia física i temporal. Dues trames protagonitzades per Anna Farriol i Anna Massó que es desdoblen i intercanvien personatges i noms amb una naturalitat desbordant. Interpretacions apamades al sentit i sentiment de l’obra. De l’excitació gairebé infantil de la jove que es fa un selfie prenent una copa, als silencis que criden en una allunyada illa nord enllà fa 70 anys.

Les dues Annes broden les respectives Carol i Elke. Farriol convenç en cada cançó que interpreta fent de Carol del passat, mentre que Massó ho fa amb la Carol contemporània pendent de les xarxes socials. I enmig la fantasia del mirall, els silencis i els canvis de personatge a vista amb la calma del pas del temps en una illa i alhora la fredor d’un ambient opressor de poble petit. Bon recurs de Denise Duncan en la posada en escena.

Duncan signa un text molt ben construït que beu d’un procés de documentació i creació que han realitzat les actrius durant quatre anys

La dualitat de la trama avança en suspens, donant la informació poc a poc, i no tota perquè aquí el públic també decideix què fa amb els secrets. És un dels encerts d’una dramatúrgia poètica que ens parla des d’aquella història en minúscula, la de les dones silenciades, dones que busquen d’on venen, que han de lluitar la seva llibertat i decidir sense mirar enrere... de la vida. 

Duncan signa un text molt ben construït que beu d’un procés de documentació i creació que han realitzat les actrius durant quatre anys, quan van decidir que volien treballar juntes. Sens dubte una experiència força singular que mereixeria en sí mateixa una novel·la, espectacle o còmic per mostrar tots els racons i l’encert d’aquella decisió. 
Fitxa de Una dona en el mirall
Títol: Una dona en el mirall
Companyia: La Pulpe Teatro
Autora i directora: Denise Duncan
Intèrprets: Anna Farriol i Anna Massó
Lloc: Sala Atrium fins al 18 de novembre