L'aeroport de Barcelona comença l'estiu amb un nou rècord

Fins a 50 destinacions intercontinentals, la xifra més alta i totes elles sense escales, surten de la infraestructura aeroportuària a partir d'aquestes setmanes

Un avió aterra en l'aeroport del Prat a Barcelona
Un avió aterra en l'aeroport del Prat a Barcelona | Hugo Fernández
Redacció
19 de juny del 2024
Actualitzat a les 14:42h

Bones notícies per a l'Aeroport de Barcelona-el Prat. La infraestructura comença l'estiu amb 50 destinacions intercontinentals sense escales, la mateixa xifra que el desembre del 2023 i la més alta de la història. En aquest sentit, serà el primer estiu en què s'assoleixi aquesta quantitat de destinacions, que es desgranen així: 19 vols al continent americà, 6 a Àsia, 9 a l'Orient Mitjà i 16 a Àfrica, segons dades facilitades per Aena a Europa Press. L'estiu passat, l'Aeroport de Barcelona va operar en 46 destinacions de llarg radi de manera regular, tenia operatives puntuals amb l'Havana (Cuba) i Cancún (Mèxic) i hi va sumar Shenzhen el 28 d'agost.

Segons el Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA), des del 2020 fins al 2024 s'han inaugurat disset rutes --com Shenzhen o Dallas-- i durant els darrers 19 anys s'han triplicat les destinacions, de 17 a 50. Concretament, els darrers mesos s'han recuperat algunes de les rutes que es van perdre per culpa de la pandèmia, com és el cas de la connexió entre Barcelona i Hong Kong, inaugurada dilluns per l'aerolínia Cathy Pacific després de quatre anys sense operar-hi.

Des de principis d'any, l'Aeroport de Barcelona ja ha sumat 21 milions de passatgers, un 12,8% més que de gener a maig del 2023, la qual cosa suposa acumular sis mesos de rècords en passatgers.

Quins són els vols internacionals sense escales des de Barcelona?

Detalladament, actualment l'Aeroport compta amb destinacions al continent americà com Atlanta, Boston, Los Angeles, Miami, Nova York JFK, Nova York Newark, Filadèlfia, San Francisco, Washington, Dallas, Chicago (EUA), Montreal, Toronto, Calgary (Canadà), Ciutat de Mèxic (Mèxic), Bogotà (Colòmbia), Buenos Aires (Argentina), Sao Paulo (Brasil) i Santiago de Xile (Xile).

També connecta amb el continent asiàtic amb Bakú (Azerbaidjan), Singapur (República de Singapur), Seül (Corea del Sud), Hong Kong (Hong Kong) Shenzhen i Pequín (Xina). A l'Orient Mitjà, arriba a Amman (Jordània), Beirut (Líban), Tel-Aviv (Israel), Abu Dhabi, Dubai (Emirats Àrabs Units), Doha (Qatar), Riad, Jidda (Aràbia Saudita) i Ciutat de Kuwait (Kuwait).

I amb el continent d'Àfrica a Fes, Marràqueix, Nador, Casablanca, Tànger, Rabat, Oujda, Ouarzazate, Tetuan (Marroc), Alger, Orà (Algèria), Banjul (Gàmbia), Dakar (Senegal), el Caire, Luxor (Egipte) i Tunis (Tunísia).