El director general de l’Integrated Systems Europe (ISE), Mike Blackman, descarta que l’eliminació de les llicències de pisos turístics a Barcelona perjudiqui el congrés més gran del món de sistemes audiovisuals i professionals, on mercats i persones se citen per col·laborar i fer negocis. “Barcelona té prou capacitat hotelera”, assegura Blackman en una entrevista amb l’ACN dies abans d’una nova edició del saló, on reitera que la relació amb la capital catalana no s'ha vist afectada.
Blackman diu que el problema de l’habitatge i els pisos turístics “és europeu, no només de Barcelona”, però que els congressistes venen per negocis i gasten diners a la comunitat, sense buscar “solucions barates”. “Teniu hotels de diferents preus que poden oferir el que els nostres congressistes volen”, reitera. Blackman admet que rep sovint ofertes per canviar de localització, però destaca la bona relació amb Barcelona.
“Barcelona ens ha tractat bé. La gent, l'administració, els socis que tenim aquí, això és el que importa”, assenyala Blackman, que confia seguir a la capital catalana durant molt de temps. “Sempre ens preguntem: la relació està funcionant bé? El govern treballa amb nosaltres? I la comunitat local? Si tot això continua així, perquè hauríem de marxar?”, insisteix.
Segons el directiu, l’aterratge a Barcelona va ser “indubtablement la decisió correcta” perquè ha permès al saló seguir creixent en espai i també obrir-se a nous mercats. La gran novetat és Amèrica Llatina, explica Blackman, que explica que han tingut "algunes sorpreses" que impulsen l'audiència i "reforcen la decisió d’haver vingut aquí”. De fet, admet que el seu equip ja està treballant en què fer al Hall 0 de Fira Gran Via quan entri en funcionament, a partir del 2027.
Les previsions “més optimistes”: més de 100.000 assistents i 560 milions d'euros
L’edició d’enguany de l'ISE ampliarà un 20% l’espai d’exposició respecte de l’any anterior i ocuparà tot el recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona. Blackman explica que estan constatant un “augment correlacionat” de les preinscripcions, de manera que els pronòstics “més optimistes” apunten que es podrien superar els 100.000 congressistes. Ara bé, el directiu recorda que no tots els inscrits acaben assistint.
Pel que fa a l’impacte econòmic, el director general de l’ISE preveu que també augmenti “substancialment”, entre un 15 i un 20% interanual. Tot i que evita donar xifres absolutes, aquest percentatge suposaria situar-lo en una forquilla d’entre 538 i 560 milions d’euros. L’any passat la xifra va ser de 468 milions, segons xifres dels organitzadors.