Un petit sisme fa vibrar la comarca de matinada

L'epicentre s'ha situat a la zona de Cavallera amb una magnitud de 2,6 a l'escala de Richter. No ha produït cap mena de dany però alguns veïns l'han percebut. Ha estat el més intens registrat des del 2004

Arnau Urgell
08 de juny del 2012
Mapa del sisme que ha fet vibrar el Ripollès.
Mapa del sisme que ha fet vibrar el Ripollès. | IGC
Mapa del sisme que ha fet vibrar el Ripollès. Foto: IGC

Un petit terratrèmol ha fet vibrar la comarca aquesta matinada. Segons dades de l'Institut Geològic de Catalunya l'epicentre s'ha situat a la zona de Cavallera, als límit dels termes de Llanars, Ogassa i Camprodon, amb una magnitud de 2,6 a l'escala oberta de Richter (l'Institut Geogràfic Nacional espanyol l'ha xifrat en 2,9).

Protecció Civil ha avisat als ajuntaments de la zona després que l'IGC el registrés a dos quarts de cinc de la matinada. Diversos testimonis afirmen haver-lo notat en municipis com Sant Joan -Joan Rota, a través del Twitter, ha explicat que la petita tremolor l'ha despertat- però també Ripoll i, fins i tot, Torelló -ho ha explicat Arnau Jaumira-.

De fet, moviments sísmics són habituals a la comarca on entre el 2000 i el 2009 se'n van arribar a produir 432 –un cada 7,8 dies-. El més important va ser el de setembre de 2004 que amb epicentre a Queralbs va tenir una magnitud de 4,0 i va provocar petits danys en edificis (i fins i tot esquerdes al campanar). Aquell mateix any se'n van produir dos més de 2,8 i 3,3, respectivament, propers al mateix punt. El d'aquesta nit ha estat el més intens des d'aleshores.

L'últim terratrèmol que es va percebre a la comarca va ser el 25 de febrer de 2010. Aleshores va tenir una magnitud de 2,5 i l'epicentre es va situar molt a prop del d'aquesta matinada. En aquella ocasió es va percebre especialment a Sant Joan, Sant Pau i Vallfogona de Ripollès.

Fitxa tècnica del sisme