Caces militars trenquen la tranquil·litat del migdia al Baix Ripollès

Les xarxes socials bullen amb comentaris indignats i irònics

Redacció
08 d'octubre del 2012
Dos caces militars espanyols han sobrevolat a baixa altura aquest migdia el Baix Ripollès. Una situació que ha estat àmpliament percebuda en poblacions com Ripoll o Campdevànol. De fet, el primer dels dos avions militars –probablement es tractava d'F-18- ha passat més baix que l'altre i això ha fet que el soroll fos molt més elevat. Els caces - que també han passat per comarques com el Berguedà i la Cerdanya- segurament provenien de la base aèria de Saragossa.

El pas dels caces (no és la primera vegada que es fan notar) ha estat àmpliament comentada a les xarxes socials amb comentaris que han oscil·lat entre la indignació i la ironia. L'alcalde de Campdevànol, Joan Manso, ha considerat “una vergonya” que els caces bombarders sobrevolessin el municipi a baixa altura. Jofre Domènech, president de Ripollès per la Independència, ha denunciat la situació a través del Twitter als diversos partits sobiranistes mentre altres usuaris ho relacionaven amb més o menys ironia amb el procés sobiranista que viu el país.

Un diari ultra escriu la seva pròpia història

La notícia, àmpliament comentada a les xarxes socials, també va arribar a mitjans nacionals i estatals. Destaca el cas del diari digital ultra Alerta Digital que en un atac d'inventiva va explicar que "alguns coneguts militants nacionalistes havien marxat cap a França". Entre altres perles, també explicava que en algunes pobles els veïns han sortit al carrer per saludar els caces espanyols.