La Generalitat oficialitza l'adquisició de Vallter 2000

Ferrocarrils comprarà per 2,4 milions d'euros un 70% de l'empresa que gestiona el complex

Redacció
16 d'octubre del 2012
Primers esquiadors a Vallter.
Primers esquiadors a Vallter. | Jordi Ribot/Vallter 2000
El Govern evitarà el tancament de Vallter 2000. Foto: Jordi Ribot/Vallter 2000

El consell executiu del Govern ha aprovat avui la compra de Vallter 2.000, una operació que confirma el preacord fet públic el mes de juliol i que suposa que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya assumeixi la majoria d'accions de l'estació. D'aquesta manera, es va posar punt i final al nerviosisme dels darres mesos per la situació econòmica del complex.

Vallter 2000 tenia un deute de 4,2 milions, que ofegava l'empresa propietària del complex i amenaçava amb el tancament. D'aquesta quantitat 1,9 milions corresponen a crèdits a llarg termini concedits per l'Institut Català de Finances, i els aportarà la Generalitat en concepte de recapitalització.

El Govern ha autoritzat que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aporti 2,4 milions i es quedi amb el 69,9% de la nova empresa així com la gestió del complex. D'aquesta quantitat, mig milió seran inversions per posar al dia l'estació. L'antiga propietat, Salvador Serra SA, així com l'Ajuntament de Setcases continuaran a la societat amb un 30% de les accions.

L'entrada a l'accionariat de Vallter 2000 per part de Ferrocarrils suposa que l'empresa pública controli les tres estacions que íntegrament o en part ocupen territori del Ripollès. Aquest fet facilitarà, segons les fonts consultades, la gestió del complex. De fet, fa pocs dies l'estació ja va incorporar al logo el lema "grup FGC".

"Interès estratègic i de país"

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat aquest migdia oficialment l'operació i ha considerat que "l'interès estratègic i de país" justifica l'actuació del Govern. En aquest sentit ha assenyalat la importància que té l'estació pel seu territori, Vall de Camprodon, en forma de llocs de treball directes però sobretot indirectes.

Nota de premsa del Govern