Els Premis Gollut dels Amics del Cinema de Ribes ja tenen imatge

La barcelonina Anna Llàcer guanya el concurs dotat amb 400 euros i un carnet de l'entitat

Redacció
07 de maig del 2014
Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, després de cinc anys d’assumir la gestió del Cinema Catalunya, inicien una nova línia d’actuació pel foment del cinema i la creativitat audiovisual: la realització de mostres, festivals o altres certàmens on es reconeixeran els treballs dels creadors audiovisuals i cinematogràfics en tots els seus formats. Per aquest motiu han creat els Premis Gollut, que volen premiar el talent audiovisual al mateix temps que es reivindica aquesta comunitat que va viure de manera marginal a la Vall de Ribes.

Els premis ja tenen imatge pròpia. Aquest cap de setmana l'entitat va donar a conèixer el guanyador del concurs per escollir-lo. L'ha realitzat la barcelonina Anna Llàcer i s'ha escollit entre les vint propostes presentades. Per tot plegat s'endurà 400 premis així com un carnet de l'entitat gratuït vàlid durant un any sencer. El jurat estava format per Julià Mateu, Carme Cuesta, Carles Mateu, Jesús Montón, Liliana Castillo i Patricia Soler.

Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, no només volen reconèixer el talent audiovisual sinó que també el contingut i el missatge transmès en els films. Per aquesta raó, per trobar un referent a la injustícia social a la Vall de Ribes, el nom dels premis, és un reconeixement als golluts, una comunitat de persones que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle vint. Mesuraven menys de metre vint i també se’ls coneixia com a nans de Ribes. La majoria d’aquests personatges tenien goll, una patologia inofensiva però de mal d’aspecte, que suposà una discriminació a tota la comunitat.