
L'alcalde d'Olot i vicepresident de l'AMI en l'acte unitari a favor del SíSí. Foto: Martí Albesa
Unes dues-centes persones omplien les cadires de la sala El Torín per assistir a l'acte unitari d'Olot a favor de votar Sí Sí aquest diumenge. 25 partits i entitats de la Garrotxa es van adherir a la crida d'Ara és l'hora i van mostrar el seu suport a aquest acte. Sobre l'escenari discursos animant a la participació el 9 de Novembre i amb la voluntat d'allunyar les pors a una resposta judicial per part de l'Estat.
"¿Que necessitem permís per enraonar, per pensar i per dir qui som?", es preguntava entre aplaudiments l'europarlamentari d'ERC Josep Maria Terricabras. En la mateixa línia anava l'alcalde d'Olot i vicepresident de l'AMI, Josep Maria Corominas: "És igual el que decideixi el Tribunal Constitucional i la Guàrdia Civil, la gent ja té decidit que participarà". Pere Pugès, fundador i membre del secretariat de l'ANC, demanava que "les urnes al 9 de novembre vessin dels nostres vots".
Tots els ponents van dedicar part dels seus discursos a esvair les pors sobre les conseqüències del 9-N. Marc August Muntanya, de la CUP, ho comparava amb la lluita contra el fracking que es va lliurar a Riudaura i sentenciava: "quan un poble està unit és capaç d'aturar qualsevol monstre". Terricabras, a través de la ironia, tranquil·litzava als assistents: "No patiu que no posaran un Guàrdia Civil al costat de cada urna; i si li posen, què? El Guàrdia Civil acabarà votant!".
L'últim dels discursos va ser el de Jordi Cuixart, de la junta d'Òmnium Cultural, que va descriure els reptes que tindrà el nou país que s'hauria de construir a partir del 10 de novembre. Finalment, el president de Súmate, Eduardo Reyes, no va poder venir a Olot tal com tenia previst. L'acte va acabar amb el cant dels Segadors.

Josep Maria Terricabras i Marc August Muntanya, dos dels ponents de l'acte unitari a Olot. Foto: Martí Albesa