Sis abstencions permeten aprovar els pressupostos d'Olot per al 2019

Lluís Riera, de la CUP –l'únic grup que hi ha votat en contra– ha lamentat la posició d'Esquerra i Olot en Comú per electoralisme

Els regidors de la CUP, al ple municipal d'aquest dijous, han votat contra els pressupostos.
Els regidors de la CUP, al ple municipal d'aquest dijous, han votat contra els pressupostos. | Xavier Borràs.
22 de novembre del 2018
Actualitzat el 23 de novembre a la 1:05h
Amb l'únic vot contrari dels 3 regidors de la CUP i 2 del PSC, l'abstenció dels 5 regidors d'ERC i 1 del PSC, i els 9 vots favorables de l'equip de govern i el del representant d'Olot en Comú, s'han aprovat aquest vespre al plenari, finalment, els pressupostos de l'Ajuntament d'Olot.

Tal com va publicar NacióGarrotxa aquest passat dilluns la cap de l'oposició i portaveu d'Esquerra al Consistori, Anna Barnadas, ja va avançar que s'abstindrien en la votació després que en negociacions directes amb el batlle, Josep Maria Coromines es comprometés a retirar la partida econòmica de l'Espai Cràter, amb què el seu vot avui ha desencallat uns decisió que just fa un mes era tota la contrària.

En el mateix sentit de "facilitar" que els pressupostos tiressin endavant cal comptar amb l'abstenció del portaveu socialista, Josep Guix, per bé que els dos altres regidors del PSC hi han votat en contra. Guix ha afirmat que "funcionar amb uns pressupostos prorrogats faria molt complicada la vida al municipi" i ha defensat que si fos per ells fires com Orígens, el Sismògraf o Lluèrnia es podrien fer cada 2 anys i que caldria reduir el pressupost de la residència Fàber, tot de mesures que permetrien estalviar recursos que es podrien dedicar, entre d'altres propostes, a una residència d'estudiants, una de les obsessions del PSC des de fa anys i panys.

La "majoria d'esquerres" i els gatets

El regidor de la CUP, Lluís Riera, ha estat molt contundent en la defensa del vot contrari del seu grup municipal, i ha lamentat que amb el posicionament d'ERC i Olot en Comú –als quals ha acusat de "tacticisme electoral"– es fa molt difícil pensar en alternatives potents a l'actual composició de l'Ajuntament. El pastisser-poeta ha estat molt irònic amb la suposada "majoria d'esquerres" a Olot quan ha afirmat que "cada cop que parlem de majoria d'esquerres mort un gatet a la ciutat". En aquest sentit gairebé ha donat per tancada qualsevol possibilitat de bastir una alternativa real i ha afirmat que "costarà molts cafès estructurar aquest espai" de cares endavant, envejant,  segurament, coalicions com les que es basteix a la capital gironina amb Guanyem Girona.

Xavier Garcia, d'Olot en Comú, ha votat a favor dels pressupostos, especialment per la partida econòmica que es dedicarà al cobriment de la piscina municipal, i que ha estat una de les dèries d'aquest regidor durant  tota la legislatura, tot i que el mateix Riera (CUP) li ha volgut deixar clar que amb una modificació de crèdit s'hauria pogut fer el mateix i no hauria calgut donar suport a l'equip de govern.
 

El ple s'ha iniciat sense la presència del batlle, que era de tornada d'un viatge a Barcelona. Foto: Xavier Borràs.


Al capdavall, el batlle –que ha aparegut quinze minuts tard al ple, per causa d'un viatge a Barcelona relacionat amb la pròxima vaga del personal sanitari dels equips d'atenció primària– no ha acceptat, d'entrada, que el regidor Lluís Riera li digués "ploramiques" quan el cupaire li ha recordat prèviament el "lamentable article" que va fer publicar al setmanari La Comarca. Corominas ha agraït la bona disposició d'Olot en Comú, d'ERC i del vot abstencionista de Josep Guix (PSC) i ha mantingut que l'Espai Cràter, després del pertinent debat, tirarà endavant per unanimitat –"sense la CUP; ja m'ho penso"– amb les fórmules econòmiques que ja es veuran.
Arxivat a