Segons avança el diari Expansión, Monter preveu crear un centenar de nous llocs de treball amb la nova fàbrica. La planta de Besalú estarà pràcticament del tot orientada a abastir la cadena de supermercats Mercadona (de la qual Monter és interproveïdora). Part dels embotits que en surtin, però, també es destinaran a exportació a través d'una nova línia internacional que obrirà l'empresa garrotxina. Embutidos Monter compta amb plantes de producció a Sant Jaume de Llierca (on té la seu), les Planes d'Hostoles, Serinyà i Vic.
L'empresa garrotxina està especialitzada a produir embotits i productes curats de porc i gall dindi. Actualment, compta amb quatre centres de producció, que ocupen un total de 43.000 m2 i que produeixen fins a 20 milions de quilos anuals d'embotits i llescats.
L'objectiu de la companyia, recull Expansión, és que les obres comencin aquesta tardor i que la nova planta estigui plenament en funcionament l'any 2021. Comptarà amb espais per a processar la matèria primera, fins a cent assecadors per curar l'embotit i sales blanques (on es llescaran i ensobraran els productes de porc i gall dindi).
Entre les característiques del nou centre en destaca que la fàbrica serà totalment automatitzada. Comptarà amb uns robots (similars als que Monter ja té a Les Planes) que s'encarregaran de dur a terme tota la logística del procés; és a dir, moure les peces de carn que s'envien a curar i a assecar.
100 treballadors i exportació
Monter calcula que la nova planta de Besalú suposarà la creació de fins a un centenar de nous llocs de treball. La producció que surti de la fàbrica, sobretot, es destinarà a abastir la cadena de supermercats Mercadona (de la qual l'empresa garrotxina n'és interproveïdora).
Tot i això, segons avança el diari, Monter també vol aprofitar aquesta nova planta per engegar una nova línia d'exportació d'aquest tipus d'embotits (de porc i gall dindi). I és que, actualment, Mercadona absorbeix la pràctica totalitat de la producció que surt de les seves plantes.
Més inversions
La planta de Besalú no és l'única inversió que el Grup Cañigueral preveu destinar a Monter. La companyia vol ampliar amb setze nous assecadors la fàbrica de les Planes d'Hostoles (un centre que, des de l'any 2011, ja suma una inversió acumulada de 30 M€).
Un cop la nova fàbrica de Besalú ja estigui en funcionament, la plantilla de Monter superarà els 550 treballadors (entre el centenar que sumarà la nova planta i els que ja té a les altres de Sant Jaume de Llierca, Les Planes d'Hostoles, Serinyà i Vic).
Més de 600 MEUR
Embutidos Monter és una de les branques del hòlding carni Cañigueral, que factura més de 600 M€ anuals. La principal divisió del grup és Costa Brava Foods (que compta amb un escorxador i sala de desfer a Riudellots de la Selva, i que ara fa pocs mesos va adquirir Terfrisa de Vilamalla). A més de Costa Brava Foods i d'Embutidos Monter, el hòlding també compta amb la companyia valenciana Frescos Delisano i les empreses Coopecarn Girona i Far Jamón Serrano.