​Mor l'artista i professor olotí Xavier Ruscalleda

Ha mort aquest dimecres a l'edat de 69 anys

Xavier Ruscalleda en una imatge d'arxiu
Xavier Ruscalleda en una imatge d'arxiu | Arxiu ND
Redacció
04 d'abril del 2024
Actualitzat el 05 d'abril a les 17:10h

Aquest dimecres ha mort Xavier Ruscalleda a l'edat de 69 anys. L'artista i professor olotí, que patia un càncer, ha estat una de les figures clau del panorama cultural garrotxí de les últimes dècades. 

Tot i que la docència ha estat la seva principal professió, Ruscalleda va destacar per la seva multifaceta cultural. Va ser músic, actor, director, editor i articulista. Tot plegat seguint una mentalitat trencadora i reflexiva allunyada dels estàndards habituals.

Ruscalleda ha estat protagonista de desenes de creacions artístiques de teatre i també cinema. Les últimes es van poder gaudir en un cicle que va organitzar Olot Cultura la tardor de 2022. També va ser creador del Fòrum de Teatre i director de diverses companyies com Zootrop Teatre. Als anys vuitanta, Ruscalleda va ocupar-se de la programació teatral de la ciutat.

Ruscalleda va deixar empremta també en l'àmbit de la premsa. Va ser director de la revista local Quatre Quaranta sobre l'actualitat olotina. També havia col·laborat a El PuntL'Olotí, El Gra de Fajol i recentment a NacióGarrotxa.

Finalment, Ruscalleda també va participar en el món de la cançó com a músic i, sobretot, a Ràdio Olot on feia el programa Temps de Cançó.

La cerimònia de comiat de Xavier Ruscalleda serà aquest dissabte a les 11 h al cementiri de Capsec a la Vall de Bianya. 

 

Arxivat a