El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la prohibició en bars i restaurants de servir oli que no estigui tancat i etiquetat. La normativa, que s'aplicarà a partir del gener, té previst deixar esgotar les existències fins el darrer dia de febrer als sectors de l'hostaleria, la restauració i el càtering.
La mesura es justifica, segons paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, per raons bàsicament de “millora de la competitivitat del sector”. Així, explica que es vol garantir l'autenticitat del contingut en bars i restaurants, evitar fraus i donar suport als productors.
Aquesta acció s'emmarca dins d'un pla d'acció del sector de l'oli d'oliva a la Unió Europea, i entre els diversos mecanismes que preveu, hi ha el de “l'estimulació dels països membres a exigir l'ús dels envasos que no permetin la seva reutilització”.
L'Estat espanyol se suma així a altres països de la Unió Europea que ja estan aplicant aquesta normativa, com són els casos d'Itàlia i Portugal.
L'hostaleria, poc partidària
La Federació Espanyola d'Hostaleria ja ha deixat clara la seva preocupació per l'aprovació d'aquest decret, perquè no descarten que els nous formats puguin fer que els productors d'oli decideixin incrementar els preus. També han manifestat que aquesta mesura pot perjudicar el medi ambient, doncs el nombre d'envasos es multiplicarà.
Les setrilleres, prohibides
La mesura obligarà el sector de la restauració a fer servir envasos tancats i etiquetats al gener
ARA A PORTADA
Publicat el 18 de novembre de 2013 a les 09:22
Et pot interessar
-
Unes 500 persones s'apleguen a Girona per denunciar la "mala gestió" de l'aigua
-
Busquen un home de 43 anys desaparegut des de fa set dies a Calonge
-
Detingut a Cistella per apallissar i deixar ferida una dona de més de 60 anys
-
L'hospital Trueta de Girona crea la nova unitat Cardiorenal
-
Desnonen una família amb un nadó de mesos a Salt
-
Jutgen l'acusat de fer tocaments a una menor a la terrassa d'un bar de Girona