
Les edicions anglesa i francesa de la 'Guia d’Enoturisme de l’Empordà' han estat premiades en els prestigiosos premis Gourmand, el concurs de llibres de vins i gastronomia més important del món, on cada any participen més de 5.000 llibres publicats a més d’un centenar de països d’arreu del món.
L’obra del sociòleg i escriptor Lluís Tolosa va ser traduïda a primers d’any amb el suport del Patronat de Turisme de Girona i la Diputació de Girona, i va ser presentada el passat mes de juny a El Celler de Can Roca, de la mà de Josep Roca, que és l’autor del pròleg de la guia.
'Guide de l´Oenotourisme de l’Ampourdan', l’edició francesa traduïda per Valérie Espinasse, ha guanyat el premi Best Wine Tourism Book. I 'Empordà Wine Tourism Guide', l’edició anglesa traduïda per June Ann Plimmer, ha guanyat el premi Best Wine Book Translation, segons ha fet públic aquest dijous 5 de desembre l’organització dels Gourmand Wine Books Awards 2013.
Aquest reconeixement se suma al premi a la Millor Guia d’Enoturisme d’Espanya que l’any passat va guanyar l’edició catalana de la 'Guia d’Enoturisme de l’Empordà', confirmant l’emergència de l’Empordà com una gran destinació enoturística gràcies a la promoció del Patronat de Turisme de Girona i la DO Empordà.
La Guia d’Enoturisme de l’Empordà també ha estat el model de referència per elaborar la Guia d’Enoturisme del Pla de Bages, que Lluís Tolosa i Clara Antúnez van publicar el passat mes d’octubre. Un model que probablement s’estendrà a d’altres denominacions d’origen catalanes que aposten per l’enoturisme.