El projecte, que ha requerit de la mà xima implicació del departament tècnic de l'empresa i dels socis productors, es basa en la tecnificació de tots els processos productius amb la utilització de sistemes de lluita biològica capdavanters a nivell mundial i la col·laboració d'entitats de recerca agroalimentà ria.
Segons informa la Federació de Cooperatives Agrà ries de Catalunya en un comunicat, la filosofia de treball de Girona Fruits gira entorn a la qualitat, la seguretat del producte i el sistema i la preservació del medi ambient. Això fa que l'elaboració de fruita es faci amb els mÃnims tractaments i la implantació d'estratègies contra la lluita de les principals plagues. Aquests mètodes 'aporten valor afegit al concepte de qualitat que ofereix aquesta cooperativa' en resposta a la demanda d'un consumidor cada vegada 'més conscienciat' de la importà ncia d'una alimentació sana, saludable i sostenible.
La producció Âque se situa al voltant de les 21.000 tones de poma anuals, mil tones de pera i mil tones més de préssec- ha estat reconeguda per diverses certificacions entre les quals s'inclouen EurepGap, Nature's Choice, Producció Integrada de Catalunya i BRC.
La fruita està produïda a peu dels Pirineus, tocant el mar. Les caracterÃstiques edafoclimà tiques de les comarques gironines li atorguen uns trets organolèptics especials. En concret, 'l'alt contingut en sucres i la textura cruixent donen, des de fa anys, fama i reconeixement a la marca Girona Fruits', han afirmat.