Un brot de salmonel·losi a l'hospital de Figueres afecta 17 persones, entre professionals sanitaris i de la cuina i pacients -tant de l'hospital com de l'Hospital d'Atenció Intermèdia Bernat Jaume, el centre annex on s'atén persones amb presència de síndromes geriàtriques-.
Tècnics de l'Agència de Salut Pública de Girona, juntament amb la Fundació Salut Empordà (FSE), estan fent el seguiment d'aquest brot que es va detectar el 19 de setembre, després que alguns dels afectats comencessin a presentar símptomes.
Segons ha avançat el Diari de Girona i ha pogut confirmar l'ACN, la Unitat de Salut Laboral de la FSE va declarar el brot al Servei de Vigilància Epidemiològica el 24 de setembre, quan hi havia 10 persones afectades.
Fonts de l'hospital han informat que, aleshores, des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) es van donar de manera "immediata" les mesures preventives per evitar nous contagis i es va fer cerca activa de casos amb l'ajuda de la FSE. A hores d'ara, la investigació continua activa.
La salmonel·losi és una de les malalties de transmissió alimentària més comunes. És una infecció intestinal produïda pel bacteri salmonel·la. Generalment, es contrau a través del consum d'aliments contaminats, especialment els ous i els productes que contenen ou cru.
En la majoria de casos causa gastroenteritis amb vòmits, diarrea, dolor abdominal i febre, que millora sense necessitat de tractament, però pot ser greu si arriba a la sang i afecta infants, gent gran o persones amb malalties cròniques.