Barnusell diu que el taller de còctels Molotov és un acte «aïllat» i «desafortunat» allunyat de «com entenen la festa»

L'alcaldessa posa en valor la feina dels cossos de seguretat i recorda que Granollers defensa els valors de la pau i el respecte

L'alcaldessa de Granollers durant la compareixença
L'alcaldessa de Granollers durant la compareixença | ACN / Àlex Recolons
Redacció
30 d'agost de 2024, 12:21

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha assegurat aquest dijous que el taller de còctels Molotov organitzat per un grup de la colla dels Blaus a la festa major, és un acte “desafortunat” que no va en la línia de com el consistori entén la festa. A través de la lectura d’un comunicat, ha deixat clar que es tracta d’un acte “aïllat” en un programa amb més de 200 activitats que “en cap cas pot posar en qüestió el nostre model de festa major”. Un model d’”èxit”, ha afegit, que és referent al país.

L’endemà que esclatés la polèmica pel taller de ‘Tècniques aplicades de Guerrilla Urbana’, que ha estat portat a Fiscalia pel sindicat policial USPAC, l’alcaldessa de Granollers ha volgut defensar el model de festa major, “orgull de tota una ciutat”, i desvincular-lo d’un acte organitzat per un dels grups de la colla dels Blaus que no va en la línia de com el consistori entén la festivitat.

Barnusell ha recordat que la festa major de Granollers s’ha d’entendre des de la seva “singularitat” que també es demostra en la seva organització, on dues colles, els Blaus i els Blancs, entitats i ajuntament, treballen de manera autònoma i independent.

L’alcaldessa ha volgut posar en valor la feina dels cossos de seguretat a la ciutat durant tot l’any i especialment durant la festa major, quan treballen “colze a colze” amb les colles i l’ajuntament per garantir la seguretat. Per últim, Barnusell ha recordat que Granollers és “per sobre de tot i indiscutiblement” una ciutat que defensa els valors de la pau, el respecte, la convivència, el diàleg i les aliances.