Granollers encarrega un estudi per conèixer l'estat de salut de 400 arbres

L'estudi s'ha fet sobre els arbres més sensibles: els més madurs i els que estan situats a les escoles i en espais concorreguts de la ciutat

Imatge d'arbres del Parc del Congost
Imatge d'arbres del Parc del Congost | Ajuntament de Granollers
Nació
31 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 18:56h
L'Ajuntament de Granollers ha encarregat a una empresa l'estudi de 400 arbres per conèixer el seu estat de salut i poder determinar les mesures a prendre respecte dels exemplars amb més afectació. L'estudi s'ha fet sobre els arbres considerats més sensibles: els més madurs i els que estan situats a les escoles i en espais concorreguts de la ciutat.

L'estudi fa una anàlisi de cada arbre i estableix les prioritats de les actuacions a dur a terme sobre cada exemplar. A partir dels resultats, s'han establert una sèrie d'actuacions que van des de la poda de manteniment i de seguretat, fins a la subjecció d'alguns arbres i la tala d'una desena d'exemplars. 

El 2023 es van plantar vora mig miler d'arbres nous als carrers i places de la ciutat: til·lers, feixes, pruneres, lledoners, pereres... La plantació es va fer durant els mesos de gener i febrer que és quan es considera més idoni per les condicions ambientals. De cara al 2024, és previst que es plantin uns 250 arbres.

Durant aquest any també s'han dut a terme treballs d'ampliació i millora dels escocells dels arbres, per tal d'afavorir l'oxigenació del terreny i aprofitar al màxim l'aigua de pluja. S'ha fet als carrers Princesa, Alfons IV i Joan Prim i progressivament s'aniran ampliant els escocells d'altres barris.

De manera habitual el servei de Medi Ambient i Espais Verds fa un seguiment de l'arbrat per tal de detectar i prevenir possibles afectacions als arbres. Hi ha diversos factors que poden afectar la salut dels arbres com són les plagues o la manca d'adaptació al canvi climàtic.