
Aprofitant que ja som a la primavera, aquest cap de setmana farem un plat força ràpid i senzill, i alhora nutritiu i saborós. Us portem una amanida de cigrons, rics en hidrats de carboni, fibra, proteïnes i vitamines A, C i K, a la qual afegirem tomàquet, ceba i tonyina.
Ingredients per a 2 garlandes:
350 grams de cigrons cuits
1 tomàquet d'amanir
1 ceba tendra
100 grams de tonyina en oli d'oliva
Oli d'oliva
Cibulet per adornar
Elaboració:
Peleu i piqueu la ceba ben petitona. Talleu el tomàquet en trossos no gaire grans. Si els cigrons son de pot, escorreu-los ben escorreguts del líquid de la conserva. Poseu els cigrons en un bol d’amanida, afegiu-hi el tomàquet, la ceba i la tonyina ben escorreguda de l'oli. Barregeu-ho tot bé i deixeu-ho a la nevera una estona. Al moment de servir, amaniu-ho amb un raig d'oli i poseu-hi el cibulet tallat petit per adornar.
Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible
