Bacallà amb tempura de cervesa i verduretes cuites al wok

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 07 de febrer de 2014 a les 21:00
Foto: M. Baxerias

Avui preparem un plat de bacallà amb verdures, força interessant tant per gustos com per textures, el cruixent de la tempura amb les verduretes al dente son tota una experiència.

Ingredients per a 2 persones

350 grams de morro de bacallà desalat tallats en tires d’un dit
½ pebrot vermell
½ carabassó
4 calçots
1 carxofa
2 grans d’all
Julivert
2 cullerades soperes de salsa de soja
Farina Yolanda per fer la pasta de tempura
Oli de gira-sol
Oli d’oliva
100 cc de cervesa
Sal

Elaboració

Netegeu les verdures i talleu-les, el pebrot i el carabassó en tires, els calçots en rodelles i la carxofa en xips.

Poseu el wok amb una mica d’oli d’oliva a escalfar juntament amb un gra d’all per perfumar l’oli, en quan l’oli hagi agafat el perfum de l’all retireu d’all i aneu incorporant-hi les verdures en funció del temps que necessiten per coure. Primer que tot poseu-hi el calçot, després el pebrot, seguit del carabassó per acabar afegint-hi la carxofa. Deixeu coure les verdures i quan estigui quasi a punt de cocció, convé deixar-les una mica al dente, incorporeu-hi la salsa de soja saltant-ho tot un parell de minuts més. Un cop cuit reserveu.

Prepareu una pasta amb la cervesa i la farina, fins a obtenir una pasta homogènia i sense grumolls, llavors afegiu-hi el gra d’all que us quedava ben trinxat amb el julivert i una punta de sal, torneu a remenar la pasta. Ha de quedar espessa mai liquida.

Poseu una paella amb oli de gira-sol a escalfar i mentre escalfa aneu passant el bacallà per la pasta, un cop l’oli sigui calent aneu-hi fregint el bacallà sense acumular-lo per tal d’evitar que la tempura s’enganxi. Un cop fregit poseu-lo en paper de cuina per tal d’eliminar l’excés d’oli i ja podeu procedir a muntar el plat i servir-lo

Ja sabeu que no som amants de posar marques to i això avui us recomanem la farina Yolanda per el fet que de totes les que hem provat, és la que més ens ha agradat per a fer fritures en tempura.

Aquesta i més receptes, a Cuina Irreductible


Foto: M. Baxerias