Broquetes de bacallà

Cada dissabte, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 10 d’agost de 2012 a les 20:50


Ingredients per a 2 persones:
250-300 grams de bacallà de la penca remullat (ha de ser gustós, no vistós)
2 de patates mitjanes
1 fulla de llorer
All i julivert picat
Farina per arrebossar
1 ou
Oli d'oliva per fregir

Elaboració:
El plat que us presentem l'anomenem broquetes per una raó molt simple: estem fent uns bunyols que tenen la textura i la forma d'una croqueta, fent servir la patata per fer la feina de la beixamel.

Poseu a coure en una cassola amb aigua i sal les patates pelades i tallades a trossos, juntament amb la fulla de llorer. A mitja cocció, incorporeu-hi els trossos de bacallà. Deixeu-ho coure durant uns minuts procurant que l'aigua els cobreixi. Un cop cuit, retireu el bacallà de la cassola, traieu-li la pell, les espines i esmicoleu-lo completament. Reserveu-ho tot plegat.

Quan les patates estiguin cuites, escorreu-les bé i afegiu-hi el bacallà anteriorment reservat. Trinxeu-ho amb una forquilla fins que obtingueu una pasta completament homogènia; deixeu-la a la nevera per tal que es refredi i es compacti per poder fer les broquetes bé.

Al dia següent, incorporeu-hi l'all i el julivert trinxats i barregeu-ho tot bé, fins a obtenir una pasta, llavors procediu a fer les croquetes (la mida correspon a la d'una cullera sopera).

Escalfeu en una paella prou fonda un bon raig d'oli per tal de poder fregir. Mentre escalfeu l'oli, passeu les croquetes per farina i ou batut, i fregiu-les fins que tinguin un color daurat. Un cop cuites, poseu-les una a un plat cobert amb paper absorbent per tal d'eliminar l'excés d'oli.

Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible