«Cheescake» de Baileys sense forn

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 18 de juny de 2016 a les 22:46
Actualitzat el 18 de juny de 2016 a les 22:51

Ingredients

 
Per a la base del pastis:
225 grams de galetes tipus Digestive
90 grams de mantega fosa
2 cullerades de sucre morè
3 cullerades de cacau en pols tamisat
 
Per al farciment:
700 grams de formatge tipus Philadelphia
100 grams de licor de Baileys
100 grams de sucre glacé
200 grams de nata muntar 35,1% MG
4 fulles de gelatina neutra
 
Per a la ganache de Baileys:
100 grams. de xocolata negra 70%
165 ml. de nata muntar 35,1% MG
70 ml. de licor de Baileys
40 grams. de mantega
 
- Motlle desmuntable de 23 cm
 

Elaboració 


Tritureu les galetes amb l'ajuda d'un robot o bé passades per un corró fins que quedin molt fines.

Afegiu-hi el cacau i el sucre, remeneu-ho bé. Aboqueu-hi la mantega fosa i bateu-ho amb la forquilla per tal que quedi tot ben barrejat. Pressioneu les molles de forma uniforme contra el fons del motlle de la base, desmuntable.

Porteu-lo al forn pre-escalfat a temperatura màxima durant 10 minuts. Deixeu-lo refredar sobre una reixeta. Quant sigui ben fred ja podeu preparar el farcit.
 
Bateu el formatge amb el sucre i 50 grams de Baileys.

Poseu a hidratar les fulles de gelatina en aigua molt freda durant 10 minuts.

Escorreu bé la gelatina i poseu-la juntament amb els altres 50 grams de Baileys en un recipient apte per a microones i escalfeu-ho. Diluïu bé la gelatina i afegiu-la al bol on ja hi teníeu el formatge. Barregeu-ho be fins a incorporar-ho tot de forma homogènia.

Munteu la nata i afegiu-la suaument a la barreja de formatge.

Aboqueu-ho a sobre de la base amb cura,  alliseu la superfície i deixeu reposar a la nevera almenys 4 hores o millor un dia per altre.

L'endemà trossegeu la xocolata poseu-la en un bol.

Escalfeu la nata fins bullir i aboqueu-la sobre la xocolata, deixar reposar 2 minuts i després remeneu fins a incorporar i obtenir una crema llisa. Afegiu-hi la mantega, el Baileys i torneu a remenar fins a incorporar, haurà de quedar una crema llisa i brillant. Cobrir-la superfície amb un paper film a pell amb la crema i deixar refredar a la nevera per espai  2-3 hores.

Passat el temps col·loqueu-ho a una màniga pastissera i decoreu amb la ganache de Baileys.

Adorneu el pastís al vostre gust.

El podem reservar a la nevera, deixant-ho a fora uns 30 minuts abans de servir.